onsdag 9. mai 2012

Se de danser

I dag har Maurene vært på tur i Gråbeinskogen. Det er ikke langt å gå, det er bare rett over veien ved barnehagen vår, men kjempestas å være der. For der har vi alt liksom.... Vi har skog, bekk, maurtuer, lavvo, bålplass (som vi ikke kan bruke nå, for nå er det etter 15. april), fuglekasser, ballansetau og liner, stokk som er alt fra tog, fly og buss .... ja den skogen den har alt, og den er utrolig fin å leke, utforske, utfolde og fantasere i.

Gråbeinskogen vår, med små bekker, groper, fuglekasser og bruer

Det er så fint med sånn stort telt


Lavvoen er siste tilskudd, og det var med stor glede vi fant ut at de voksne hadde bestemt at vi skulle spise lunsj inni lavvoen (også omtalt som det store teltet).

De eldste på Knerten kom også på besøk før lunsj, så vi myldret rundt sammen. Vi lekte litt i bekken, og tenk der står vannet nesten stille før det renner fort fort nedover... Og i den bekken der det bare er små små vannpytter, der bor krokodillen. Vi syntes vi så den i dag, og vi skyndte oss å mate den med kongler, granbar og pinner. Vi fant rester etter julenissen sitt skjegg, og det ga vi også til krokodillen.

De som går på Knerten har fått høre om Gråbeinskogkrokodilla i dag
 - og det syntes de var spennende.
Godt den bare vil spise kongler, granbar og sånt.
Kan du se den lille krokodillen, foresten??
"Se, nissen sitt skjegg, det gir vi til krokodilla!"

Vi måte innom de store maurtuene, og flere av Knertenguttene delte vår begeistring for maur. Vi satt lenge og så på noen maur som balanserte på kanten av en stein. I tua var det yrende liv og vi så flere maur som snakket sammen og de hadde nok tisset litt også, for det luktet surt. Flere av oss plukket opp maur med fingeren vår, og det kilte når de gikk bortover fingeren og inn i hånda. Hvis vi fikk flere av maurene på fingeren så løp de rundt. Vi flyttet oss litt rundt maurtua og så på maur både oppe og nede, noen krabbet ut av de små dørene som fantes i tua.Plutselig utbryter en av Knertengutta " SE, nå danser de også!" og vi kunne se mange maur som myldret over en barkebit  som lå i tua.

"Se på mørrvene, de danser jo"

Tid for samlingstund, og vi hørte på forskjellige fuglelåter mens vi så på bilder av dem. Det er litt rart at de har forskjellig sanger. Vi snakket om og hørte på sangen til kjøttmeis, blåmeis, bokfink, svarttrost og line
Etterpå leste vi i ei bok om maurene, det var spennende det. Tenk mannemaurene de har vinger de, også flyr de så mye at de tilslutt ikke orker mer og faller ned på bakken, og da dør de. Dronningen som også er ute å flyr blir ikke sliten, de bare flyr tilbake til tua og der legger de egg. Og vi har sunge Mauritssangen i dag, mange ganger og den sangen om de "mørrvene" som danser...

Aldri har vel maten smakt så godt som den gjorde i dag,
 når den ble spist inni lavvoen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar