torsdag 24. mai 2012

Hei du, er dette der et bjørnehi??

Bjørnehi??
 (til høyre i bildet er det en hule, vi klatrer i veggen bak bjørkene på venstre side)
Vi, seniorene på klatretur, peker ivrig mot en hule borte i fjellsiden, like ved der vi skal klatre. Vår klatreinstruktør titter dit vi peker, smiler og sier at "Nei, det er ingen bjørnegrotte, men det går ann å klatre igjennom den" Vi løp bort dit, titter forsiktig inn, konstanterer at den er utrolig våt inne, med vanndam og greier og vendte tilbake til en ventende tilværelse med hjelmen allerede på hodet. Vi var klare for skikkelig fjellklatring, og ventet tålmodig på vår tur.

Hadde det vært et bjørnehi hadde det liksom satt en ekstra spiss på en allerede super spennende tur. For det kriblet veldig i magen på noen og en hver av oss før avreise. Klatring er liksom ikke dagligdags, selv om vi er ivrige til å klatre på både små og store steiner.Vi spurte om det var lenge til vi skulle reise sikkert hvert kvarter i barnehagen, for vi gledet oss sånn. Og var utrolig raske med å gjøre oss istand da de voksne

Og spenningen og forventningene ble innfridd! Utsagn som "Å klatre opp den fjellveggen syntes jeg var kjempe kult",  "Å gå ned igjen på fjellet var råkult!!" og "Kan jeg få klatre en gang til, etterpå?" bekreftet dette.

Alle fikk prøve å klatre opp og de som ville kunne rappellere ned igjen. Noen syntes de hadde sprengt enhver høydeskrekkgrense ved å komme seg opp og valgte å gå stien med de gule båndene ned igjen. Andre igjen var nesten sikre på at de skulle gå stien ned, men ombestemte seg når de ble forsikret om at klatreinstruktøren holdt klatretauet stramt. Andre igjen var bare helt sikkre på at dette kom til å bli råkult både opp og ned.

Vi takker og bukker for at tradisjonen med klarting ute i friluft, men en fin fin instruktør holdes ved like. Vi har hatt en super duper dag!

Oj, oppover her altså... Er det mulig??

Oppover går det

Instruksjon  8 talls knute, vi fikk knyte selv!!

Tauet sitter som det skal, vi er klare for å klatre oppover

Den som kommer opp. skal jo ned - denne veien var RÅKUL!

Greit å sjekke hvor neste fine gripeplass er

Dette tror jeg ikke er mulig, men oppover kommer jeg jo...

Alle fikk prøve seg på dobbel 8-tallsknute

Nesten på toppen...

Det går så det suser oppover, nesten som om vi ikke skulle gjort noe annet

Etter klarting smakte det godt med lunsj ute i skogen.
Denne billa kom flyende og landet oppi matesken, kanskje den liker brunost??

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar