onsdag 6. juni 2012

Vi fant en "ebblerkopp"

I dag har vi som er Maurer kost oss i Beritskogen sammen med 4 barn ifra Knerten. Vi har vært på tur sammen og vi har gått på insektsjakt. DET var moro det!
Og de Knertenbarna syntes det var kjempestas at de voksne blåser i fløyte når alle skal samles - og det er lett å skjønne at man skal finne en voksne når man hører fløyta. Vi løp alt det beina klarte....

Aller først hilste vi på hønene - og vet du, når vi sier "klok-klok-klok" så kommer de til oss.... ikke i dag da, men en annen dag kanskje. De syntes først vi var litt skumle, men så var de så innmari nysgjerrige og kom etterhvert nærmere- men ikke helt nærme nei.


Så bar det oppover bakken og fram til porten, der som vi kommer ut i Beritskogen vår. Og vi hadde ikke gått langt før vi plutselig oppdaget maur på en stein "Hei, kom å se! Jeg ser Mørrvits Mørrv på steinen her!!"
Vi tittet på mauren som strevet seg oppover den lille flate steinen, og plutselig så vi enda en maur, og en til og enda en... Vi tittet rundt oss og borte mellom grantrærne så vi en maurtue. Den MÅTTE vi jo bare undersøke.

Oj, her kryr det jo av mørrver....
Vi gikk litt til oppover og fant oss en plass med mange sjørøverskuter (les store steiner).  Vi lekte litt også fant en av de voksne en diger edderkopp og vi satte oss ned for å se litt på den og snakke litt om småkryp. Og så var det på tide å jakte på insekter.... og vi fant så mye rart. Både meitemark, skogsnegle, gule mark, hvite mark og krøllemark. Vi fant tusenbein og noen små baby skrukketroll også.

Oj, det var en stor edderkopp
Se på den gule marken jeg fant

Her er den

Oj, hva er det som kravler og kryper under barken her da mon tro??

Krøllemark

Se på den hvite marken her, den suger seg
fast oppover i glasset den

Greit å holde godt på lokket,
noen av insektene var det masse fart på

Etter at ivrige insektjegere hadde jaktet både lenge og vel og all fangst var studert av alle og enhver, kjente vi at magene våre begynte å bli sultne, så vi tok fatt på hjemveien. Vi Maurene følte oss litt store, siden vi pleier å være mye på tur og sørget for at alle fra Knerten hadde noen å gå sammen med. 
På veien ned stoppet vi og titte på reiret i den tomme boksen på buska, men det var ingen egg der i dag heller.

Greit å ha noen å hold i på hjemveien


Og tror du ikke det begynte å regne du da, når vi kom til barnehage!! Og vi som skulle spise ute! Men det gjorde ingen ting, for vi kunne gå til Gråbeinskogen og spise lunsj i lavvoen vår vi. Koselig var det å spise mat der og høre at regnet tattre på teltduken....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar