torsdag 21. juni 2012

Og de svømte....

....  og de svømte og de svømte rundt... Ja noe av seniorene svømmer litt faktisk, og de andre de plasker og hopper, og flyter og spruter vann både hit og dit.


Denne uka er barnehagens seniorgruppe på svømming i bassenget på Kongsvinger. Vi aker rutebuss begge veier, og bare det er skikkelig stas. Vi er med på et vanntilvenningskurs som er et samarbeid mellom Gjensidige Stiftelsen og Norges Svømmeforbund. Kurset heter Trygg i vann. Og siden Gjensidige er sponsor er det aldeles gratis for de som er med!


Og når vi  i Tjurabarnehagen søkte om å få være med på dette -gjorde vi det like gjerne for alle barna som er skolestartere i Grue-barnehagene. For vi synes det er så trivelig å gjøre noe sammen med de andre. Så nå er det 11 fra solungen og 8 fra Tjura (de andre bhg hadde ikke mulighet til å være med) som skaper liv og røre både på buss, i garderober og ikke minst ute i vannet i bassenget.


Og vi lærer ikke bare å plaske rundt og sprute vann. Neida, vi lærer livredning også!! Og kan legge hverandre i stabilt sideleie, kaste ut livbøye til hverandre og vi har lært å bruke "en forlenget arm" når vi redder noen fra vannet. Det vil si at vi finner noe vi kan strekke ut til de som er i vannet som de kan ta tak i og vi drar de på vann. Og vi har fått prøve å bade med klær på. Og det er både veldig rart og ganske så tungt. Noe helt annet enn å hoppe uti med badeshorts på ja.


Og etter nesten 11/2 time med vannaktiviteter er det ikke fult sååå livat på bussen hjem, og det er stadig noen som lukker øynene og bare nikker litt med hode og tar en aldri så liten hvilestund.


Her sitter vi, klare for en ny dag fylt med noe nytt å lære og erfare.

Her "redder" vi noen med en forlenget arm. Og alle kom seg på land.
Vi øver på å kaste ut livbøye til hverandre

Her har vi fått på oss klær og er klare for å prøve å bade i de....
...det er skikkelig rart
Det er skikkelig rart å bade MED klærne på, og ganske så gøy også.

Ny "redningsaksjon", denne gangen med en som er i vannet MED klær!

Og tenk, i slutten på ene treningsøkta i dag fikk vi en overraskelse.... vi fikk ake sammen med instruktørene våre i den STORE sklia. DET var stas det!! Og kilte skikkelig i magen!

Frydefulle hvin, gledeshyl og latter høres i tunelen på sklia,
før vi ender i en kjempestor vannsprut!!


PS!! Tusen takk til de supre instruktørene fra Konsgvinger svømmeklubb- de voksne synes de er kjempedyktige med barne og alle våre skolestartere er nå blitt tryggere i vannet!! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar