onsdag 18. april 2012

Sekkepipemann, raketter, musefellebiler....

I dag har vi som er seniorer i barnehagen besøkt oppfinnermessa i Gruehallen. Og gjett om vi har gledet oss!!!
Ja du trenger sikkert ikke lure så masse på det, for det skjønner du sikkert at vi synes er spennende. Vi dro av gårde fra barnehagen, og det kilte litt i magen da vi reiste avgårde.

Fremme i hallen ble vi liksom bare stående oppe på tribunen og titte - SÅ MANGE BARN!!! Det kryr alle steder jo....

Her var det jammen mange folk
Først var det av Oppfinnermessa, og da kom det en mann gående inn i hallen, og han spilte på sekkepipe. Det syntes vi var utrolig spennende, og han ville at vi skulle klappe takten mens han gikk rundt og spilte. Så var det noen menn som skulle snakke, og det var kanskje ikke like spennende, men vi var stille vi og hørte på... Så kom det en mann i hvit frakk, og han skulle lage en slags rakett og hadde noe i som gjorde at det kom røyk opp fra en tønne (flytende nitrogen), og da han hadde varmt vann oppi dette så kom det ei stor røyksky opp - helt sånn "poff" liksom. DET var kult!

Etterpå så gikk vi litt rundt å tittet på alt de fine og noe litt rart, men smart som mange av skoleelevene hadde funnet opp. Det var biler, Knerten og Karoline i forskjellige utforminger, klær, smykker, fotballspill og sparegriser... ja alt mulig rart kunne vi se.
I år skulle vi få lov til å delta i en av konkurransene også, og det syntes både vi og de voksne i barnehage var fint.Vi skulle lage vår egen Knerten av tre, og da laget vi og noen av de andre barna på Gråbein fine Knertenbilder sammen. Det var litt fint, for da kunne vi bruke av ting vi fant i skogen, og vi kunne gjøre noe sammen. De ble skikkelig fine altså, og det var spennende å se de utstilt på messa.

Her er Knertenbildene våre utstilt
Uten mat og drikke er det ingen som duger, og vi fant oss en fin plass på tribunen og spiste mat og koste oss. Stadig vekk var det noe spennende som skjedde, og mannen med den hvite frakken (fra Insperia) kom på scenen igjen. Nå skulle han vise oss noen naturfagekspriment til. Han hadde forskjellig gass i noen ballonger, og en hadde han masse i, og den svevet høyt oppe. Han hadde en kjempefyrstikk og tente på den og det smalt skikkelig og det kom flammer også... GØY. 
Ei jente fikk komme opp på scenen og hjelpe han. Hun hadde vann på hånden sin før han hadde skum, som inneholdt "prompegass" på hånden hennes. Så tente han på og det brant oppover fra hånden til jenta. Det så litt skummelt og kjempekult ut. Og heldigvis fikk ikke hun vondt i hånda da.
Helt til slutt hadde han mange, mange, mange plastballer oppi ei stor tønne. De skulle han få til å fly i lufta sa han. Oppi tønna hadde han en flaske som inneholdt litt vann og litt flytende nitrogen med korken skrudd igjen på. Også var det bare å vente, for det skulle komme et stort smell sa han... og vi ventet og ventet og ventet også plutselig så smalt det skikkelig - og vi skvatt gær fælt! Og ballene fløy opp i lufta og falt ned igjen utover alle steder. DET var KULT!!

Her flyr ballene opp i lufta, og vi skvatt så bildet ble skikkelig utydelig...
Etterpå var vi en tur ute å så på brusflaske-rakett oppskyting. Det var spennende en stund, men det var mange som hadde laget slik rakett. Noen fløy kort og noen fløy langt.
Det siste vi skulle gjøre var å se film. Vi var inni et slags telt som så ut som en stor blå ball. Det var et slags planetarium sa de voksne. Der så vi en film oppi taket som handlet om verdensrommet, og det var nesten som om vi kjørte romskip og gikk på månen. Mens vi var inni der, startet premieutdelingen og vi gikk glipp av at vi fikk 3. plass i Knertenkonkurransen. Men det finnes alltid snille og omtenksomme mennesker som både ordner med premien våres og som sier ifra til oss. Og det var utrolig stas å komme tilbake i barnehagen og vise fram flotte perleøgler som vi hadde vunnet. Vi løp ned til de andre i sandkassen og viste de frem premien - for dette var noe vi hadde gjort sammen- og samarbeid gir alltid en god følelse!

Stolte seniorer viser fram sitt Knerten bilde og premiene


En herlig, spennende og innholdsrik dag har vi hatt. Både små og store. Og de store vil også si at barna har vært eksemplariske igjen! Det er ingen sak å reise på tur med barn som følger så godt med og som holder sammen og venter på hverandre uten mas og kjas...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar