lørdag 14. april 2012

Babyer gråter ikke inni magen, men klekkes det egg der?

Det er ettermiddag og ungene samler seg rundt bordene ute for å spise æftasmat. Praten går livlig rundt bordet om forskjellige ting. Hva de skal leke etterpå, om sidemannen vil være med å huske etter mat og hva de skal spise nå.
Det å gå på Gråbein gjør at noen av de minste føler seg ekstra store, særlig når det på nabobordet sitter barn fra Knerten. Ja noen av dem sitter ikke ved bordet heller, de har akkurat våknet og sitter blide og fornøyde i vognene sine, klare for en matbit og noe å drikke.

Praten går mellom noen maurjenter, de snakker om at disse barna som sitter i vognene nesten er som babyer, for de går jo ikke selv, ikke akkurat nå iallefall. Da sier en av dem "og det gjør ikke babyen som ligger i magen heller, de kan ikke gå de heller. Ikke inni magen eller når de kommer ut heller." Den andre jenta nikker og tygger på brødskiva si mens hun sier "m-m".

Da bryter en av seniorguttene på den andre siden av bordet inn i samtalen. Han har nok undret seg en del over dette hvordan barn blir til og fått noen svar han gjerne vil dele med disse jentene.
"Inni magen så er det egg som kommer fram, og de må ligge å modne litt de før de klekkes ut. Og da blir det babyer som kommer ut av magen!" Jentene ser på gutten, før den ene utbryter litt strengt. "Det er ikke egg inni mager da. Fra magen kommer det ikke egg. Det er fugler og høner og sånn det kommer egg ut av!" Så snur hun seg mot sidemann igjen og sier "Og inni magen gråter ikke babyene heller. Det er litt rart..."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar