torsdag 12. april 2012

"Oj, sjekk den kule traktoren der a!!"

" Å den var jammen stor, og helt rød.... Å sjekk der a den har mykt sete også, ja det er sikkert mykt å sitte på!! Også har "sjettinger" også." Utsagnene kommer fra seniorguttene på skogstur i dag. Vi gikk bortover en gammel kjerreveg i skogen, og oppå en liten bakketopp sto denne flotte traktoren av en Massey Ferguson.

Rød traktor!!

Men før vi traff på traktoren og tømmerhoggeren i skogen så var vi på tur langs åa. Og der så vi at beveren hadde gnagd ned mange busker. Det var spennende å se på, og litt ekkelt å ta på. Han har så stooore framtenner, og med de ganger han store fliser av bjørkene langs ås. Helt til de detter ned.... Vi så ingen bevere, og heller ingen beverspor. Men vi så i ei dyrebok, og der var det mange flotte og spennende bilder av beveren. Og han ser ganske snill ut på bilder altså, vi tror ikke den er så farlig akkurat. Men han har litt rar og flat hale, og vi lurer litt på om det er tungt å dra den etter seg.... Siden den lager spor liksom, da må den jo være litt tung.... eller??

Se på de store flisene beveren lager

Og mens vi satt å så i boka, så kom vi på at vi hadde lest en bok en gang om en bever som het Bjarne, og han gnagde på et så tykt tre som han til slutt får i hodet. Etter dette blir han helt grønn av kvalme bare han tenker på å gnage på et tre og han orket han ikke å prøve en gang. Og det var litt dumt gjort av han, for da begynte framtennene hans å vokse ut av munnen, og til slutt fikk han kjempedigre tenner.... den boka må vi nok lese igjen snart, for den var morsom.

http://www.gyldendal.no/Barn-og-ungdom/3-6-aar/Bjarnes-tenner

Etter "beversafari" og lek var det tid for å spise hamburgere- det smakte godt. For vi blir skikkelig sultne vi når vi er på tur- nesten slik at vi "sulter nesten ihjel" mens vi venter på at det skal bli lunsjtid. Etter mat var det igjen tid for å leke litt mer, og vi lekte grønt lys og gjemsel. Også gikk vi i skogen og så den fine traktoren. Vi gikk nemlig en hemlig sti tilbake til barnehagen, mye opp og ned og vannpytter var det der. Og vi måtte ballansere over en liten bekk på to små stokker - og det gikk så godt som bra.... dvs bare litt plump...Og litt er ikke mye da....

Grønt lys er morsomt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar