onsdag 11. april 2012

Maur, maur, maur, maur!!!!!

MAUR!!!!!
Ropene jomet i Sagerudskogen i dag, etterfulgt av frydefulle hvin og fnis og ett og annet "æsj, det lukter surt jo".

"Ååå, jeg kan se en MAUR!!"

Rompetrollene har utforsket mauertuene i dag, og kan konstantere at 3 av 3 lå på sør siden av treene de var bygget mot. De frydefulle hvinene og fnisingen skyldes at de har tatt motet til seg og latt maurene vandre litt rundt på fingerene sine. Det var med skrekkblandet fryd de så at en av jentene tok av seg votten og ville at mauren som nettopp hadde kravlet rundt på votten hennes kunne gå litt på fingeren. Og når de først så at det faktisk gikk bra ville de andre prøve også. Og det kilte minst like mye når sidemann hadde den på fingeren som når de selv hadde den vandrende opp og ned fingeren, skal vi dømme etter fnisingen og latteren.... En herlig opplevelse. "Æsj" kom når maurene hadde pisset på fingeren, det lukter jo litt surt.

Stas å bli litt tøffere, først maur på votten også maur på fingeren


Denne edderkoppen var ikke god å se, den hadde kamuflert seg
og hadde samme farge som barken på furua.

Om vi starter fortellingen litt tidligere på formiddagen, så var det kart og kompass som sto på programmet. Vi lærte oss noen enkel karttegn og fant igjen barnehagen på kartet. Så bar det ut i felten for å finne igjen flere ting på kartet over Tjura og deler av Sagerudskogen. Vi fant veien, som er en svart strek på kartet, den som går over Tjuraåa, som bukter seg som en tjukk blå strek nedover kartet. Vi tittet på kompasset og kunne se at den røde pila pekte mot nord, og det var her vi startet å snakke om maurtuene og hvor de ligger. Vi ser at de maurtuene som ligger der som sola kommer lett til, der er det mye mer liv i maurene enn de som ligger i skyggen. Det er fordi maurene liker at det er varm det. Og det at de tisser på fingrene våre, det er nok fordi de er litt redde det...

"Emmmm, vi er ett eller annet sted her"

Vi er her.

Etter både kart- og maurstudier ventet lek. Og vi lekte og oppdaget litt om hverandre. "Grotter" vi fant var spennende å utforske, og elgen har også vært på ferde i skogen og lagt igjen det de voksne kaller for visitkort(??) - vi kaller det bæsj vi!

Aldri dumt med pannekaker til lunsj....


Så var det tid for lunsj, det kunne vi kjenne på magene våre. Og i dag hadde de voksne laget pannekakerøre, for vi skulle steike pannekaker på bålet i grillhytta. Og DET smakte aldeles nydelig!!!

PS! Det har også "begynt" noen nye i barnehagen også.... vi har nemlig fått oss pinnedyr. De bor foreløpig i et terrarium oppe på skapet på Gråbein. Noen av barna har fått hilse på dem, og flere vil få masse tid til å studere disse gyngende og vandrende pinnene... Det er rett og slett ganske så spennende!!

Uten mat og drikke duger pinnedyret ikke ..... også har de fått pinner til
å klatre på, for det liker de!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar