torsdag 19. april 2012

Jeg tror jeg har en maur i støvelen....

I dag har vi hatt maurmylder i Gråbeinskogen av både små og store maur.
Maurene i barnehagen vår har vært på tur, og de har mildt sagt myldret rundt. Det var så godt å komme seg ut å løpe, og rope og bare tulle litt rundt faktisk. Og vi husket godt at vi hadde krokodille i bekken i Gråbeinskogen, og det var med en viss lettelse at vi fant ut at det ikke var vann i krokodilleelva.
Men vi lekte brannmenn i granbarhytta, plasket litt i en dam, vi balanserte på den gule lina- den gynger forresten veldig når vi gynger med beina og det kiler litt i magen- og vi kjørte buss på busstokken.

Kom, vi går til de store maurtuene!!

Så gikk vi på maurjakt, og snart fant vi mange mange som myldret rundt i de to store maurtuene. De bygger maurtue var det en gutt som sa. Og se her!! Her er det noen mørrver som balanserer på en stokk sa en av jentene.

Se her! Mørrvene balanserer på stokken her.
De var jammen flinke til å holde balansenOj jeg fikk maur på pinnen min jeg ropte en gutt plutselig.... Men helt konfortable med at mauren bare tar seg til rette var ikke guttene. Hverken han med pinnen eller han som sto ved siden av. Best å holde de litt på avstand... Men etterhvert så turte vi faktisk å studere de litt mer nærmere, noen av oss satte oss like godt ned ved siden av tua vi. DA så vi godt da.
Oj, her er det en og her er det enda en.
DU, du har mørrver på den gule vesten din å du...
Se her, her drikker de bjørkesaft.Også krangler de vist litt....kanskje de ikke vil dele. Men da må mamma`n deres si at de må dele! For det gjør mørrver, de deler.

Se på alle de inngangene - hvordan finner de riktig vei mon tro??
Vi kunne ha sittet der nesten resten av dagen noen av oss. Det var så spennende å bare se de balansere, bære på ting og snakke sammen med følehorene. Også tisser de vist masse hele tiden og det luker surt. De tisset på hånda til en av de voksne også, da den holdt den over maurtua og da ble det luktende surt av den også. Det hadde ikke vi lyst til å prøve...

Etter en stund med maurstudie hadde vi samlingstund ved bålplassen. De voksne hadde funnet ei grein og der bodde det vist en maur som heter Maurits, men han var vist litt sjenert.Og enda vi hvisket kom han ikke fram. Vi sang en sang om han, om at han var glad i å sitte og hvile på greina si. Vi fikk vite at mauren snakker med følehorene sine og at den tisser på oss for å skremme oss. Også sang vi en sang om to glade arbeidsmaur som  likte å danse sammen og refrenget handlet om at det var maur alle steder ute i naturen og kanskje litt maur i hele meg også. Og da vi kjente etter kunne vi kanskje ane at det var litt maur både her og der, det kjentes ut som om det kravlet maur inni dressen vår eller iallefall i støvelen... og plutselig når vi sang Mauritsangen en gang til så kom Maurits kravlende oppover en gul vest!

Vi snakket også om beveren og hvordan den gnager på trær langs Tjuraåa. Vi så på bilder i ei bok, for nå er det så mye vann i åa at vi ikke kan gå på beversafari. Men litt seinere på våren skal vi ut på tur langs åa!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar