tirsdag 10. april 2012

Granbar-brannstasjon

"Bæ-bu, bæ-bu, bæ-bu,bæ-bu,bæ-bu,bæ-bu,bæ-bu....." sirenene låter i Gråbeinskogen og ungene løper rundt omkring. De har sin egen brannstasjon i den nye granbarhytta og løper på rekke til og fra bålplassen, "bussen" og en og annen "småbrann" mellom buskeleggene og slokker med sine brannmannstaver. Noen gutter er av og på leken, alt ettersom hva de finner av interesse i skogen.

Granbar-brannstasjon

Litt lenger inn er noen gutter opptatt av å kaste grankongler i en vannpytt. Det er elgbæsj kan de fortelle, og den må vaskes og plaskes rundt omkring i vannpytten. En av brannmennene kommer forbi og stopper opp og står der med sin lange brannmannstokk og gynger fram og tilbake, egentlig mest i veien for de ivrige elgbæsjvaskerne. Noe han ganske snart får beskjed om også, av en litt småmutt vasker som løp rett på stokken. Han står en stund til før han vender tilbake til granbarbrannstasjonen, klar for nye oppdrag.

Det finnes mye moro i en vannpytt og noen grankongler

Elgbæsjvaskerne blir snart fornøyde av leken sin. De løper litt rundt i skogen, snubler i sine egne bein og synes egentlig livet bare er helt herlig så lenge man kan få lage så mye lyd man vil og løpe alt det beina klarer.... Og plutselig får se se de nye balanselinene våre, og de prøver ut disse. Og det kiler noe aldeles herlig i magen når man balanserer bortover disse og gynger opp og ned.

Legg til bildetekst

Livet er herlig i Gråbeinskogen for den som har kroppen full av spring!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar