torsdag 23. februar 2012

Mannen med den røde lastebilen

Den røde lastebilen

Det er en tirsdags formiddag i januar.
En gruppe barn sitter å tover rundt et bord i barnehagen. Det stopper en bil ute på parkeringsplassen utenfor vinduet og personen som kommer ut av bilen fanger straks noen av barna sin oppmerksomhet. "Hvem er han mannen?" spør en av seniorguttene og "hva skal han gjøre her og hvorfor har han med seg en rød lastebil?" følger nestemann opp, før den voksne rekker å svare på det første spørsmålet. Den voksne titter ut og sier "Det er en selger, han skal vise noen av de andre voksne forskjellige nye leker." "Og hvis det er noe vi trenger, kjøper vi kanskje noe av han." "Da håper jeg vi trenger lastebil, for den var fin" sier en av guttene.
Barna snakker litt om lastebilen og om det å ønske seg nye leker mens de fortsetter å tove, og snart er samtalen inne på aktiviteten vi driver med. Det toves rocketroll, og når de er ferdige med å tove skal det klippes munn og sys på hår. Det er både lett og litt vanskelig å få laget trådløkker som vi kan klippe opp til hår etterpå, men alle sitter i dyp konsentrasjon og da går det bra.

Plutselig utbryter en av guttene " Å nei, de kjøpte ikke lastebilen! Se!! Han har den med seg ut igjen!!" De andre barne stemmer i  og gir utrykk for at det var dumt med huff, sukk og et og annet "Så dumt". Den voksne smiler og forklaret at det er slik at mannen må ha med seg lastebilen videre, for han skal i flere barnehager og prøve å selge slike lastebiler. Men vi kan spørre den som var på møtet om det ble kjøpt noe.

Snart kommer den voksne som hadde møtt selgeren, inn på avdelingen og barna titter forventningsfult opp på den voksne. En av guttene spør "Kjøpte du den røde lastebilen?". "Nei" svarer den voksne og smiler lurt mot en gutt som tydelig ble litt skuffet, "men jeg kjøpte røde brøytebiler" fortsetter han. Ungene lyser opp og spør "Hva er brøytebiler?" "Det er lastebiler med snøplog foran" forklarer den voksne, "Og det var det den mannen hadde med seg. Nå skal han bestille de til oss og sende de i en pakke til oss". Guttene smiler fornøyd og sier "Yes!" og går for å fortelle det til noen andre gutter i barnehagen.

I midten av februar kommer det en stor lastebil med mange brune pappesker til barnehagen. De blir tatt med inn på avdelingen og åpnet. De voksne skal sjekke at det de har bestilt har kommet. En av seniorguttene går bort til en av pappeskene og titter oppi og ansiktet hans lyser opp, før han skynder seg bort til en annen gutt og sier " NÅ, nå har de røde lastebilene med snøplog kommet!!"
Og etter endt skitur på tirsdag ble brøyte og lasteegenskapen prøvd ut, før vi parkerte de på en lang rekke ved siden av kasse før vi løp inn til lunsj. For her gjelder det å være rask ut igjen slik at man kan brøyte nye veier i sandkassa.
Moro å leke med de nye bilene, og her samarbeides det om snøen.

På rekke og rad står de, for sjåførene er inne til lunsj....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar