onsdag 29. februar 2012

Kan det være en kenguru-bæsj kanskje?

Rompetrollene har hatt utedag hele dagen i dag de, og de startet med å leke ute i barnehagen før de spiste lunsj i grillhytta. Etter bok, mat og frukt var de klare for en aldri så liten gåtur til Sagerudskogen. Der skulle de leke, oppdage, undre seg og lete etter noe da kan lage sin egen Knerten av.

De stopper på brua over Tjuraåa og lytter til klokkingen av vannet, den høres tydeligere nå siden isen har begynt å smelte litt og det er flere store hull i isen som vi kan se vannet renne forbi.

Oppi Sagerudskogen måtte vi bare innom for å hilse på "mørrvene" i den gærdigre tua, men det var ingen å se, så de ligger nok å sover ennå. Vi prøvde å titte inn i de små hullene, men vi så ingen maur der inne, så de er nok langt nedi jorda de.
Hallo!! Er det noen hjemme? Eller sover dere bare?
Så var det tid for litt frilek, og både gjemsel og bjørnejakt sto på programmet. Sola varmet fra en nesten skyfri himmel og en og annen kjøttmeis "ti-ti-tuer" borti skogen.

Plutselig roper en av guttene til de voksne "Hei, kom å se på den bæsjen her a! Hvem sin er det?" En av de voksne sier "Hmmm, ja tro hvem som har vært utpå her?" Kanskje det er en elefantbæsj!" foreslår gutten. "Tja tror du en stor elefant bæsjer en så liten bæsj?" undrer den voksne.

Elefantbæsj i Sagerudskogen???

"Kanskje det er en tiger som har vært her" sier den andre gutten. "Jeg tror nok den som har bæsjet denne er hvit om vinteren og brun om sommeren jeg" sier den voksne. Guttene ser forundret på henne og hun fortsetter mens hun viser med armene sine, "og den har lange ører". Guttene ser fra bæsjen til den voksne og tenker seg om. "En sebra kanskje??" sier en av guttene. "Nei ingen sebra tror jeg, den pleier å hoppe rundt og har store framtenner" svarer den voksne. Det lyser opp i ansiktene deres og den ene utbryter " Da har det vært en kenguru her da!" før han roper " Kom å se på kengurubæsjen!!" Jentene kommer ilende til og de titter forundret på bæsjen, de studerer den nøye og ruller litt på den.

Hvem har bæsja??
Den voksne gjentar ledetrådene til jentene og de titter forundret på bæsjen og tenker seg godt om. Plutselig utbryter en av jentene " Åå, nå vet jeg det. Det er haren som har bæsjet her, den bæsjer slike runde kuler den" Det stemmer sier den voksne og smiler, "men vi fikk mange gode forslag."

"Vet dere at haren spiser sin egen bæsj forresten?" " Hvorfor gjør den det da?" spør en av jentene og rynker litt på nesen.  "Det gjør den når bæsjen er grønn, fordi da har den ikke fått med alle vitaminene og all næringen i maten første gangen." "Oj, da må vi la den ligge her" sier en av guttene. "JA, og vi kan grave den ned i snøen og lage et kryss der, så kan haren ha skattejakt når den kommer for å spise opp bæsjen sin!" utbryter en av jentene. Og ungene strør forsiktig litt snø over bæsjen før de legger et kryss av barnnåler oppå, slik at det skal bli lett for haren å finne skatten.

Under det grønne krysset, der er haren sin skatt.
Jentene fortsetter med å leke gjemsel, guttene ruller rundt i snøen og er tigerunger. De blir liggende på ryggen, ved siden av en av de voksne og de titter opp på de spede skyene som kommer seilende. "Oj, se der er det snøskuterspor på himmelen" sier en av guttene. "Og der er det en snegle, og en prikkesky og en prikkesky ved siden av den igjen, ser du de?" sier den andre." "Lurer på hvordan skyene kommer dit jeg" undrer den første gutten før han fortsetter "kanskje det er noen som sitter nede på bakken og slipper de opp, akkurat som små ballonger." Han ler litt av tanken og sier "det hadde vært ganske kult da"
"Hvordan tror du de flytter på seg da? spør den voksne. "Kanskje det er en kjempeblåser som sitter og blåser på dem" sier den andre gutten, "og han har sånne kuler på kinnene når han blåser" sier han og demonstrere hvordan kjempeblåserens kinn ser ut.

Snøskutersporsky

Og en prikkesky ved siden av en annen prikkesky
Litt mer lek og moro hadde vi før vi samlet sammen Knerten-saker og tok de med oss tilbake i barnehagen. På veien nedover igjen så vi plutselig noen digre spor av poter i snøen, hvem kunne ha gått her mon tro?? En tiger kanskje?? Oj, oj, spennende, for sporene gikk under ei rot... lå tigeren der og solte seg kanskje?? Vi tittet forsiktig bort under rota, vi listet oss forbi slik at vi kunne titte ordentlig under. Men heldigvis var det bare jord, røtter og steiner under rota. Snakk om å ha flaks, hverken kenguruer eller tigere traff vi på i Sagerudskogen i dag, men vi har kost oss masse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar