torsdag 26. mai 2011

Vaske, bake, smake, vaske, bake, smake...

Knertenbarna har bakt en diger haug med herlige rundstykker denne uke. Så nå kan vi virkelig kose oss i lunsjene framover. Eller, det blir nok snart tomt igjen, for disse rundstykkene er knallgode, så vi spiser de opp nesten med en gang.

Ja enkelte av de minste spiser litt mens de baker også de... og det er ikke altid de voksne synes at det er helt greit. Iallefall ikke hele tiden. Men hva gjør man da, når man er liten, og kanskje litt sulten? Vi vet jo at rundstykker er godt og rundstykkedeig er jammen godt det også.

Det er viktig å vaske hendene før vi baker.

Så da blir det litt sånn da at vi vasker hendene før vi starter, også baker vi litt rundstykker, og vi blir jo litt fristet til å smake på rundstykkene da...kanskje de voksne ikke ser det.... JO, det gjorde de, så da må hendene vaskes en gang til, og bake litt flere rundstykker, også var jo deigen litt klissete, så da kan vi jo putte fingrene i munnen og spise av deigen. HVA? Kan vi ikke gjøre det når vi baker??


Rulle ut rundstykkene ikke smake på de....

Ny runde med vasking av hendene og et par formaninger om at vi bare skal rulle rundstykkene rundt i hånda vår og IKKE smake.


Hvor langt går det ann å strekke et rundt rundstykke tro???

Men deigen var jo så veldig god da, hvis vi bare tar en bite liten bit av akkurat dette rundstykket her.... DET var ikke lov nei, og ikke fingrene i munnen nei, ja da får vi vaske hendene da, igjen...

Men uansett vasking av hender, spising eller fingre i munnen, det er arti å få være med å bidra til fellesskapet i barnehagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar