torsdag 26. mai 2011

Den store edderkoppjakten.

"Jeg gleder meg til jeg skal i barnehagen i dag jeg, for i dag skal vi jakte på edderkopper."

Utsagnet er fritt gjengitt og budskapet kommer fra et av barna som viste at det var det sin tur til å være med på Uteliv. Da er det ekstra moro å være blandt de voksne som skal ha med ungene ut på tur.

Siden det er fri neste torsdag fikk både Rompetroll og Maur være med på jakten.


Å tove fargerike edderkopper er gøy.

Oversvømmelse på benker,
da er det viktig å sette bøtte på plass for å samle bekkevannet i.

Men først fikk Rompetrollene være med ut og tove sine egne edderkopper i ull. Og det er litt vanskelig å si hva som var morsomst en stund der, alt såpeskummet, vannet som laget bekk på krakken eller det å tove edderkopp.


... også tove mer, slik at bekken blir større og edderkoppen blir ferdig.

Godt å få litt hjelp av en voksen til å holde i når beina skal sys på.

Vi voksne velger å tro at det er en kombinasjon. For stemningen var veldig god rundt bordet!

Noe mindre ble ikke stemningen etter lunsj, da var det tid for å jakte på disse 8 beinte skapningene. Med skrekkblandet fryd for noen av oss. Selv om de er inni en insektsboks er det tross alt en edderkopp og det kiler i magen og hjerte dunker litt ekstra når vi holder glasset i hånda første gangen. Et og annet frydfult utbrudd ble det i Sagerudskogen i dag. Og ganske mange: "KOM Å SE HVA JEG HAR FANGET!!"


"Se hva jeg har funnet i glasset mitt", godt å dele gode opplevelser.

Dette er trolig en stor ulve edderkopp

Vi snakket også om edderkoppen, så nå veit vi at noen bærer ungene sine på ryggen og andre har en pose med egg hengende bak på rompa si. Der kommer også tråden ut, den  som den bruker til å lage spindelvev av. Edderkoppen spiser andre insekter og den har et slags lim på trådene i nettet sitt for at mygg og fluer skal bli sittende fast.


En myredderkopp og en lite bille

Det var ikke bare edderkopper som fant veien inn i insektsglassene, det gjorde "mørvene", humla og ei gærdiger svart bille også. Har du foresten hørt ei humle som surrer inni en boks noen gang?? Hvis du legger boksen helt inn til øret, da kiler det jammen litt.

Gærdiger bille!! Tryggest er det å studere den når noen annen holder den
Når vi var ferdig å se på billa satte vi den ut igjen i lyngen.
Når vi var ferdig med å titte, lukte og lytte på insektene satte vi de forsiktig tilbake i lyngen, slik at de kunne finne veien hjem eller lage seg et nytt spindelvev.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar