torsdag 5. mai 2011

Mens vi snegler oss av sted...

Regndager er ikke det dummeste som finnes, og vi bryr oss egentlig ikke så mye om regnet som våte dråper heller vi da. Regndager betyr nemlig snegler og meitemark ute på tur.
Maurene i barnehagen var også ute på tur og de myldret ut gjennom barnehageporten etter å ha beskuet rompetrollene i akvariet vårt. Vi ser at de vokser saaaaakte med sikkert og mygglarvene spreller når vi dunker i veggen på akvariet.... Gøy og spennende!

Vel hundre skritt unna barnehagen, i retning Sagerudskogen, ble en av de voksne nappet i hånda og en av ungene utbryter: "Sjå der, der er det en sneile". Vi ned på kne og studerer denne rare slimete skapningen med hus på ryggen. Hvor skal den tro?


Oj, se så lange følehorn den har... hvor skal den tror du?

Med hus på ryggen og to sett med følehorn, dette er en Krattsnegle.

Når vi tok forsiktig  på skallet, gjemte den seg inni huset sitt....
 
...før den forsiktig kom krypende ut igjen.

Og strakte følehornene sine ut, de øverste har også øyne på helt ytters.
Den strakte seg så lang den var for å finne ut hva det var for noe rart som
var på tur og dyttet borti den slik.
 Da vi skulle gå videre var det jammen ei snegle som satt på skoen til en av de voksne, hvordan kom den dit da mon tro... Sikkert for at vi satt i veikanten og så på den andre snegla. Vi satte begge ut i grøfta for å håpe på at de ikke blir påkjørte.

Litt lenger oppi veien var det en stopp ved maurtua ved den store steinen før vi løp videre oppover veien. Like ved ferista var det igjen tid for en stopp. Her var det noe kjent i en litt annerledes form enn det vi er vant til å finne det, menlig en flat grankongle.Et av barna spørr. "Hvem har spist på denne kongla her da?"

Voksne: "Nei den har blitt påkjørt av en bil den"
Barnet: " Ojjj, stakkars kongla da"

Vi var også innom den store maurtua å tittet, her har de jobbet masse altså.
Men de så litt kalde ut, maurene... de myldret ikke sånn som vi gjør.
 Vi fylte på med spørsmål og naturkjennskap, og avsluttet turen med litt fakta om frosker og padder.. Og vi gleder oss til froskeeggene våre blir til små frosker!! Mens vi venter har vi masse spennende å studere og undre oss over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar