onsdag 20. oktober 2010

Pannekaker og nordavind

Seniorklubb ute var en kjølig fornøyelse i dag... Vi pleier å takle det aller meste av det som kommer av vær, og vi vil vel heller ikke påstå at vi bommet med påkledning i dag, for det var både superundertøy, dresser, lue og votter på plass. Men ett eller annet ble ikke som planlagt i dag...
Men pytt-pytt, dagen ble super uansett den!!!

FOR:
Vi hadde avstemning om hvor vi skulle spise lunsjen vår, og resultatet ble 4 stemmer til Gråbeinskogen og 3 stemmer til Grillhytta. Så ungene laget pannekakerøre inne og vi pakket tursekken i fellesskap og kledde på oss. Ganske mye og godt også trodde vi... Lystige la vi i vei over veien og inn i skogen. Der startet vi med å lage bål og steike pannekaker. Guttene lekte og etter en liten stund kom også sagene fram. Det var tid for litt veddrift. De saget og dro fram kvister de ville sage til ved.  Men det var skikkelig sur nordavind som kom ifra alle kanter i dag og når maten nærmet seg ferdig begynte vi å bli litt kalde både på kroppen og hendene, og det var godt med et bål og varme kalde fingre ved.

Bålstekte pannekaker, ser det ikke godt ut?

Men det hjalp ikke så lenge, for vi ble sittende stille og spise og ble fort kalde igjen. Ekstra kless-forsyning fra barnehagen hjalp heller ikke, så vi pakket sammen etter mat og tok turen tilbake i barnehagen.
Vel inne i barnehagen igjen hadde en av de voksne og en av guttene kokt kakao. Det varmet godt!
Mens vi koste oss med denne lærte vi masse om elg og rådyr. Vi så på bilder av dyrene, sporene og bæsjen deres. Guttene hadde også en del kunnskap om dyrene som de delte med oss andre.


Godt med en kopp varm kakao... 
Så fikk guttene i oppgave å tegne om det de hadde lært. Først syntes de oppgaven var litt vanskelig, men med blanke ark og tusjer viste det seg at de hadde fått med seg mye og det ble mange flotte elgtegninger. De henger nå oppe på veggen i flotte rammer og det anbefales å ta en titt!


28 taggers elgokse under produksjon
Da dette var gjort hadde vi fått igjen varmen i kroppen, så da bar det ut igjen. Denne gangen for å leke ute i barnehagen resten av dagen...

Det er så godt at vi sammen kan prøve og feile, og at både liten og stor får være med å planlegge og erfare.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar