torsdag 21. oktober 2010

Glattkjøring og fisketurI dag har barnehagens traktorgutter hatt "glattkjøringskurs". Vinteren er i anmasj og vannet i den gamle sandkassa hadde fryst til is. Så noen sladdet med traktoren og andre strødde med sand for bedre feste for plastiskhjul og cherrox.

Ingen røyk uten ild...
Men før uteliv gruppa gikk ut hadde også de laget pannekakerøre. Så mens vi leste bok om beveren Bjarne som fikk et tre i hodet og ikke orket å gnage på flere trær, ble pannekakene stekt og det luktet herlig i hele grillhytta! Forøvrig lærte vi at bevere må gnage på trær for å slipe ned fram tennene sine. Men Bjarne ville heller spise vannliljer og fikk superlange tenner, og med de kunne han gjøre mye rart. En morsom historie om en annerledes bever.

Apropo vannliljer...vi vet at elgen også liker vannliljer. Den svømmer ut i skogstjern og spiser disse. Etter mat var vi i Gråbeinskogen, og der lekte vi elger. Vi gikk rundt med langsomme skritt og hadde lyst på både gran og furu. Ungene er blitt flinke til å kjenne igjen begge de to bartrærne, så både "elgokser" og elgkalver fant trærne sine. Elgen er et underlig dyr og vi måtte ned på alle fire med rompa rett til værs for å spise litt gress...Akkurat som elgen gjør når det er for langt ned til maten.

Fiskelykken prøves i "bekken"
Vi hadde bål også, og det har sikkert dere foreldrene til dagens gruppe allerede merket, for vi saget ved og noe havnet på bålet (litt rått) og som kjent ingen røyk uten ild....


Ellers var det frilek, overnevnte saging, som altid er like moro og ekornsisten. Fiskelykken ble testet i "bekken", og de fikk både laufisk, klovnefiske og småfisk der, så ingen tvil om at fiskelykken var på plass... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar