onsdag 27. oktober 2010

Mange bekker små

Det er ikke altid like lett for barna å holde styr på alle de vimsete voksne i barnehagen. Ikke sånn vimsetet som i glemme og ikke følge med, men vimsete som i at vi av og til "forsvinner" for å hente noen ting. I dag var en slik dag for en av seniorene. Alle seniorene satt benket rundt kjøkkenbordet for å planlegge dagens uteliv, plutselig gikk en av de voksne gikk tilbake på Gråbein for å hente turmeldingen, dette gikk senioren hus forbi, og den spør: "Har hun gjemt seg i kjøleskapet?" Men neida, snart  var hun tilbake og planleggingen gikk videre.


Mange bekker små....

I dag har seniorene gitt sitt bidrag til at Tjuraåa skal bli litt større før den når Gardsjøen. Som en så kjekt utbrøt midt under kanal-jobbingen: " Å ja! Hvis ALLE lager bekkene sine mot gjerdet, så vil det bli mer vann i Tjuraåa!"
Det har som dere sikkert har lagt merke til, regnet i dag. Ja til tider kunne vi vel si at det pøste ned. Men været er ingen hindring for tur og uteliv, og det blir så utrolig GØY med masse vann.


Og mer vann til Tjuraåa...

Men det ble litt kaldt på hendene etterhvert, så da var det godt å trekke inn i grillhytta, der det var fyr på peisen....

Vi snakket om elgen og rådyret og lærte mange nye ting. Blandt annet at den svømmer ut i skogstjernet for å spise vannliljer... Litt rart egentlig. Etterpå leste en av de voksne om Mamma Mø som danset ballet mens maten ble ferdig. Betasuppe med pølser oppi er uvant kost, men varmet godt...Pølsebitene var iallefall gode!

Etter mat gikk vi i gråbeinskogen. Der lekte vi elger som gikk å spiste granbar og furubar. Noen av "elgene" prøvde også å klatre opp til greinene... Etter en stund lekte vi ekornsisten eller ekorn og rev som vi kaller det, det er altid like moro!

Etter en lang dag ute, var det godt å skrelle av våte og møkkete dresser, få på tørre sokker og krype opp i sofan for å høre om Ole Brum og den store blåsbortdagen på cd. Og det var mer en en senior som glippet bite litt med øynene....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar