onsdag 6. oktober 2010

Meitemark på glass og snegler på ferie

Høsten er en spennende tid, og nå om dagen er det ekstra spennende med elgjakt i skogen. Vi har sett de kjøre forbi med elg på hengeren, så vi holder oss borte fra skogen denne uka.

Hvorfor ligger alle barna på kne i en komposthaug og graver??
 Les videre og du finner svaret...


Uteliv tok turen til Tjuraskolen etter lunsj, og denne gangen med et stort tomt norgesglass i sekken. På veien dit så vi veldig mange snegler, både med og uten hus. Mange av dem måtte studeres både vel og lenge, og barnene undret seg over hvor alle disse sneglene var på vei.... På ferie kom det kjapt fra en av guttene, mens noen av de andre trodde de hadde lyst på godis og var på vei etter det.På Tjuraskolen fant vi fram norgesglasset, det skulle vi lage meitemarkterrarium i. Vi grov som noen små grevlinger i komposthaugen og fant mange forskjellige marker, noen små og noen store. De fleste fikk være med i glasset tilbake til barnehagen. I tilllegg til mark var det to lag med sand og et med jord, samt masse løv og gress på toppen. Vi har netting øvers slik at marken får puste. Nå blir det spennende å følge med hva som skjer framover, og vi skal prøve å mate marken med både gulrotskrell og epleskrell for å se hva som skjer.

Da marken var på plass og krukka var lukket, fant vi fram sagene og lærte om årringene i kvistene vi saget på. Det er alltid like morsomt å sage, og både saga og praten gikk livlig.
Så var også vi på skattejakt etter sirkler, firkanter og trekanter. Det var moro og også litt vanskelig siden figurene flakset i vinden. Vi husket og lekte litt til før vi gikk tilbake i barnehagen. Der ventet litt inneaktiviteter og vafler til æftasmat på oss.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar