tirsdag 12. november 2013

Pelle sin lommelykt, gullfargeblyant og bøker

På tirsdag var  vi seniorene på biblioteket igjen. Og det er så fint å reise dit på besøk sammen med venner ifra barnehagen. " Når jeg blir henta så skal jeg låne to boker med meg hjem" seniorjenta titter fornøyd opp på den voksne og smiler. Hun skulle nemlig bli hentet på biblioteket, siden vi var siste gruppe der.

Denne gangen var Gudbjørg der og skulle lese for oss, og vi synes vi kjenner henne nå altså! For hun har jo vært i Grillhytta vår og lest om Langbein sin ønskefisk og pingvinen som ikke likte at det var kaldt. Og i dag traff vi henne på biblioteket, og det var koselig! Mens hun leste koste vi oss med frukt og litt kjeks.


I dag leste hun først en spennende bok om Pelle. Han var vist litt mørkeredd han, men han hadde en lommelykt da. Også skulle han gå til onkelen sin, når det var mørkt, med pannekaker. Og det var litt skummelt, for når det er mørkt så ser vanlige ting litt annerledes ut - men når Pelle lyste på det skumle så var det ikke så skummelt lenger. Så leste hun en bok om Milla og Skybert og om alt det rare man kan fantasere om og tenke på når man har lagt seg om kvelden. Og helt til slutt leste hun en bok om noen dyr som bel uvenner bare fordi de tok en kvist ifra hverandre. Den var en morsom bok. Men vi syntes det var dumt at de tok kvisten ifra hverandre og kranglet om den slik at den bel ødelagt....


Gudbjørg har funnet noen spennende bøker
og vi følger godt med når hun leser. 
Etter høytlesning var det tid for at vi kunne lese i hvilken bok vi ville! Det er SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ mange fine bøker på biblioteket, nesten så det er vanskelig å velge....

Her er guttegjengen i gang med å lese om biler, traktorer og fly.
Og alt kan kjøpes for penger, bare man blir stor......
Etter litt lesing tegnet vi mange fine tegninger til hun som jobber på biblioteket. Og tenk! De har gullfargeblyanter på biblioteket. De er litt heldige da!!


 Vi lånte med oss noen lydbøker tilbake i barnehagen denne gangen, for det er jo slik at man kan låne også levere tilbake - det er det som er bibliotek.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar