onsdag 13. november 2013

Det er ikke godt å vite hva som finnes i Gråbeinskogen

Vi maurene venter spente ved porten i barnehagen. På er de gule vestene og på Grillhytta kan vi se at det ryker fra pipa - der er det tent opp slik at det er godt og varmt til lunsj. Det ryker fra munnen vår også når vi puster ut med åpen munn - det er fordi det er bite lite granne kaldt ute i dag det og fordi vi er varme inni munnen- det blir røyk av slikt.

Når vi kom over bekken kjente vi at det var glatt i bakken opp igjen fra bekken, så der ble det noen knall og fall. Det blir litt glatt på bakken når det er vann på bakken som fryser til is.

Vi lekte og balanserte på på de gule linene. De er også fine og gynge opp og ned på. 
Vi laget telt av noen kvister og da kreves det at vi kan samarbeide.
Og som dere ser på bildet så gikk jo det veldig fint! Vi hjalp også til å rydde litt ved bålplassen. Sittestokkene er gamle og litt råtne, så de skal byttes ut. Da må alle små og store stokker legges i haugen.Vi fikk besøk av en langbeint "mygg", som ikke stikker. Det var nok litt kaldt til den, for den bare satt der på votten og gjorde ingen ting. Den hadde lange tynne bein og de voksne sa at vi kunne kalle den en skomaker - det var litt rart navn- men fin var den.


Før vi skulle gå i Grillhytta og spise mat hadde vi en liten samlingstund. Der snakket vi om brunbjørnen. Vi telte beina dens (den har 4 bein) fant ut hvilken farge den hadde, og det var noen som viste at det fantes hvite bjørner også. Men de bor der det er kaldt og masse is og snø - her i skogen er det bare brune bjørner som bor. Nå skal snart bjørnen sove, for den sover i en hule om vinteren, oppå en seng av mose og gress. Vi sang bjørnen sover og Ole Brom sangen før vi gikk tilbake til barnehagen og lunsj.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar