tirsdag 12. november 2013

Jeg skal fange en krokorodille jeg, eller bare en slange....

Rompetrollene myldrer rundt i Gråbeinskogen - det er herlig å være på tur sånn helt i nærheten av barnehagen også. Gråbeinskogen vår ligger jo rett over veien for der barnehagen er, så det er kort vei!
Nå mestere vi å gå alene over brua til skogen allesammen også - "TENK, jeg gjorde det helt uten hender jeg!" stråler ett av rompetrollene sprekkeferdig av stolthet og et fjes fylt av et stort smil. I dag var det helt greit å gå over brua av stokker, uten å holde en av de voksen i hånden.

Her fiskes der krokorodiller, slanger og annen rar fisk
Bekken er som en magnet, og den kan brukes til så mye. Den er kjempefin å hoppe over, da vet vi hvor langt vi hopper - for om vi ikke kommer over lyder det et lite "plask!!" - da hoppet vi ikke så langt som vi trodde vi skulle klare.... Den opptar oss også med mange timer med fisking og brobygging. For i Gråbeinskogen er det ikke alle bekker som har fått vann i seg ennå.

Her samarbeides det om nye broer over en tørr bekk i skogen

Etterpå leker vi de tre bukkene bruse og trollet under brua -
 (trollet er markert med rød pil)
Og vi husker at vi trodde det var krokodille i bekken i fjor, så da kan vi fiske de opp i år, krokorodillene, men av og til ser de litt avlange ut - krokorodillene - og tynne - så det er mulig det er en slange altså.

Fiskelykke
Det vokser masse fin mose nede ved bekken, og i dag lærte vi forskjell på Bjønnmose og Grantorvmose. Begge to vokser det masse av ved bekken. Og det var litt rart - at en mose heter Bjønnmose, for vi har vært veldig opptatte av brunbjørner og isbjørner i dag. Noe som også er tema - og vi plukket  med masse mose og barnåler som vi skal bruke når vi skal lage bjørnebilder.

Vi har hatt utgravning på den store rota også, det er mulig det er ei diger krokodille - eller at den bare skal skremme vekk krokodillene - det må iallefall graves fram!


Og borti skogkanten sitter en liten kar, helt muse stille og speider utover området. Han er ikke lei seg, ikke er han utestengt fra leken heller - men vi må jo skjønne at noen,  NOEN MÅ JO SITTE PÅ ELGPOST også!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar