søndag 17. november 2013

Men skal vi ikke ha pølser i dag da??

Seniorene har seniorklubb ute, de skal til Oasen på formiddagen og spise lunsjen sin der. Det begynner å ta form borte på den nye uteplassen vår. Vi har kost oss der hele høsten og utforsket området innen for "gjerdet". Det er masse å leke med og prøve ut og indianerteltet tar stadig form. Denne dagen er det brannmann Sam og Georg som er en del av leken. Ekte brannmenn klatrer og det er viktig å "redde" de som er inni indianerteltet.


Etterhvert finner de voksne fram 2 sager. De begynner å sage både på en stor stokk og noen mindre stokker. Lange stokker deles opp i mindre stokker - og seniorene skulle nå ønsker at de også kunne bruke sagen, å sage er så moro!! Men ikke akkurat nå sider de voksne, nå er det vi som skal sage. men dere kan få hjelpe til med å bære de tilsagde stokkene. Og seniorene er ikke vonde og be, de hjelper til, fordeler stokker mellom seg og de store og tykke stokkene må man til og med samarbeide om å få flyttet.


De stokkene skal bli til fine sittestokker rundt bålet. Men hva med de tynne og litt mindre stokken, hva skal de være til? De voksne smiler litt hemmelighetsfult og finner fram øksen og starter med å hogge spiss på noen av stokkene. Dette er spennende, hva skal de bli?? "Kom å se, nå tror jeg Bjørnar lager grillspyd!" roper en av seniorguttene. Og snart sitter det 11 seniorer rundt stubben og titter forundret på disse store grillspydene. Snart er Bjørnar ferdig med å hogge og stokkene blir båret inn i gamma. Der blir de banket ned i bakken med spissen ned - også blir det surret fast stokker i toppen, slikk at det blir et gjerde rundt ovnen.


Det fyrer opp i gamma og snart ryker det ut av pipa på toppen av taket. Etter mer lek og moro kjennes magene tomme - ja det er helt klart lunsjtid og i dag kan vi spise inni en varm og god gamme for aller første gangen! Hurra sier de voksne, dette har vi gledet oss til. Kurven med mat og drikke bæres inn og matpakken med brødskiver blir sendt rundt. En senior tygger tankefullt på brødskiva si og sier plutselig "men skal vi ikke ha pølser i dag da?" Men da kommer vi på at kjempegrillspyd egentlig var gjerdestolper og vi synes at matpakke og varm solbærtoddy smaker utrolig godt når man kan sitte sånn - inni en varm gamme og sammen med gode venner!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar