mandag 18. november 2013

Hysj, kan du høre barnehagebarna??

I hønsegården på Tjura er det et svare leven, det er ikke bare klukking fra en og annen verpesyk høne - Neida, her lever vi i et fargerikt fellesskap av ender, gjess og høner av ulike slag, kalkuner og påfugler. Det klukkes, gakkes, kvakkes og gobli-goblis i ett kjør, alle vil ha sagt sitt - og tro oss vi har mye på hjertet. Og når påfuglene synes det blir for mye eller for stille så kan du høre deres høye skrik langt langt avgårde. Dessuten er det alltid noen å klage på eller å nappe litt i fjøra - det er vel ikke alltid vår skyld at ikke alle fjærer sitter like godt fast. Og da må hønen Agda løpe rundt med rumpen bar da.....

Men når det kommer til en ting er vi utrolig enige. Og det er gleden over å høre og se barnehagebarna komme nedover bakken fra barnehagen - det er særlig de barna på Knerten vi blir aller mest glade for å se. De er veldig flinke til å huske på å ta med gammel brød til oss de.

Da løper vi mot det hjørnet av hønsegården som er nærmest der de kommer først, ja vi vil alle gjerne være nærmest mulig hjørnet - det er bare en og annen beskjeden and og litt nedtrykt høne som ikke klemmer seg sammen i mølja. Vi klukker og gakker alt det vi er gode for og flakser litt med vingene om vi synes det blir litt vel trangt i hjørnet.
Vi er så klare for godsaker!
På fredag var det ikke noe unntak, de hadde med seg flere poser med brødskalker og enda til kakerester - hvor heldige er da ikke vi! Vi flakset og hoppet og snappet til oss brødbiten som dalte ned foran beina på oss. Og da er det bare å løpe avgårde for det er mange som vil smake... Ungene synes det er spennende å se når vi løper sånn med brødbit i munnen og flere ender og høner etter oss.

Guttene i blå dresser:
Men så var det det da, den kakebiten jeg holder
i hånda da, den ser innmari god ut - men den er jo
gammel også er den jo til høna da....
(og den landet på innsiden av gjerdet)
Oss endene synes barna er litt skumle for vi har større nebb enn høna og er liksom litt småfrekke. Jammen godt at det er netting imellom, da har iallefall barna kontroll på nebbet.... men det er ikke like stas å være høne og oppdage at brødbiten datt ned på utsiden av gjerdet

Oj, brødbiten landet på utsiden av gjerdet - da blir det litt skuffet høne
på innsiden av gjerde. men jentene på utsiden viste råd og
brødbiten landet på innsiden av gjerde etterhvert.
Vi påfuglene tar det helt med ro, og det er lite stress rundt det å få seg en liten kakebit. Disse hønene og endene er jo helt ville. neida vi spankulerer rundt omkring, og venter på noe godt. Og heldigvis for oss så var det noen lure barn som fant ut at de kunne gå dit vi var og gi oss brød gjennom et hull i gjerde - heldige oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar