torsdag 13. desember 2012

Rompetrollspor i snøen

Kl 09.23: Snøen på plenen ligger der, nesten helt urørt. Kun små lette spor etter reven er å se. Litt oppi "mormorbakken" kan vi skimte flere spor.
Kl 09.40: Snøen i "mormorbakken" er full av rompetrollspor....

Årsak: Rompetrollene har vært på sporjakt i snøen.

Vi koste oss ute, her forleden dag, vi rompetrollene.
Det var så mange spor  like ved "mormorbakken" vår og vi ville undersøke hvem som hadde laget sporene. Først fant vi spor etter reven, og han hadde tisset i snøen også. Så den snøen skal vi iallefall IKKE spise..... Litt lenger opp i bakken fant vi ekornspor og rådyrspor. Og etter å ha tittet litt på de rullet vi nedover bakken og trampet rundt og laget mange mange rompetrollspor. Og vi GLEDER oss til at det blir masse snø, slik at vi kan ake på akematter i "mormorbakken".

Spor i snøen

Etterpå gikk vi i Gråbeinskogen, for det hadde vi så lyst til. Og der kunne vi lage mange spor, for der var det ingen som hadde laget noen spor.
Men bekkene hadde forandret seg masse. De hadde fått tykk is på seg, og den liksom "bulet" opp fra bekken. Det var spennende og hele brua over til Gråbeinskogen var inni isen!! Men vi måtte nøye oss med å utforske denne fra kanten av bekken, for selv om den var tykk var den ikke så sterk og det var ikke temperatur til å få våte sko, sa de voksne. Det kunne vi kjenne også, for vinteren laget røde roser i kinnenen våre før vi gikk inn for å være med på samlingstund.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar