onsdag 19. desember 2012

Det ER nissen sin hjelper jo...

Det er alltid stas med nissebesøk før jul og i den røde barnehagen på Tjura har vi som tradisjon at den kommer med juletre til oss i tillegg til at den har en velfylt sekk med førjulpakker.

Men mon tro om nissen begynner å bli litt gammel og sliten.... For i år hadde den med seg et kunstig juletre, slik at vi har tre i mange år framover, da trenger han jo ikke å gå så mye i skogen for å finne et fint tre til oss. Han har jo sikkert mye annet å gjøre nå i disse trevle førjulstider.

For at han har det travelt, det er vi sikre på. For han kunne ikke komme med juletreet selv! Han sendte en av hjelperne sine. Det så vi fordi denne nissen hadde "to ansikt". Både et nissefjes (som da er ei nissemaske) og et ansikt bak maska.... Men det er jo greit at nissen sin hjelper kler seg ut da, da blir det nesten som på ordentlig. Og det er jo viktigere at nissen kommer på julekvelden da enn på en helt vanlig fredag før jul. Men nissepakker hadde han pakket i sekken til hjelperen, og da kunne han være i verkstedet sitt og orden med de ordentlige pakkene.

Og vi synes både nissen og nissen sin hjelper er så snille, og vi som var litt redde i fjor, vi er ikke redde i år. For det er noe med det å erfare at nisser er bare bite lite granne skumle og aller mest snille.
Og mens vi ventet på nissen gikk vi rundt om en ....

"Så går vi rundt om en enebærbusk...." eller det er
vel hellerei tørrgran... Godt dette ikke er treet
 nissen kom med.
Moro er det lell, å gå rundt et tre og synge.

Endelig kom nissen! Og det er en populær mann!

Men... hvorfor har han to fjes da??

Pytt, pytt, nissens hjelper har med pakker,
og vi drister oss frem for å ta i mot....

... men noen ganger er det greit å holde i en voksen-hånd.
Han er jo bare snill, men det er det voksne også.

Vi venter på tur....

Mmmmm, det var jammen godt innholde i førjulspakkene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar