fredag 7. desember 2012

Grue Kirke og barnehagebesøk

I dag var vi invitert til Grue Kirke. Det var litt spennende. Alle skolestarterne i Grue var velkomne.

Vi har satt oss tilrette og venter på det som skal skje. Vi er invitert og vi hadde øvd på noen sanger.
 

Vi ble ønsket velkommen av presen som het Jorunn, hun brukte mikrofon så vi hørte hva hun sa. Først skulle kirketjeneren (Tom) ringe i klokkene og det var litt høy lyd.
Deretter spilte organisten (Magne) og presten sa at barna bare måtte snu seg å se på. Etter at organisten hadde spilt var det noen som klappet og det synes presten var fint.
 

Tre barn fikk komme fram og tenne hvert sitt lys. Deretter sang vi Nå tennes tusen julelys. Da spilte organisten på piano. Det var ikke adventslys, for vi har jo bare tent en av de.
 I kirken kunne vi komme med både sorger og gleder. Organiste spilte O Helga Natt

 Noen ganger er det litt trist og noen ganger er det gøy.  Her fikk barna oppmuntring om å komme fram å ta hver sin stein å legge under Globen. Nå har dere lagt fra dere det vonde sa presten.
Deretter var det tid for det morsomme og gleden, alle tok hverandre  hendene og sprang langs benkene og samlet seg på de frammerste benkene igjen. Dette gjorde de to ganger, klart det var moro, mye latter og glede. Andre gange vi sprang så spilte organisten Rudolf er rød på nesen....

Deretter fortalte presten litt om at Josef og Maria skulle komme.... De var slitne, Maria var høygravid og de var på vei til Betlehem. Barna sang Musevisa for Josef og Maria (Tom og Karin), den hadde de aldri hørt før.

Barna sang Et barn er født i Betlehem.

Vi takker så mye for en fint besøk i Grue Kirke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar