onsdag 5. oktober 2011

Med Skrukke på tur

"Trøllmat og fyr på bålet"
Maurene myldrer ut av barnehagen, noen med og andre uten refleksvest. De voksne kommer etter med refleksvester, det må til når vi skal på tur. Votter settes på og bøffene trekkes godt over ørene, det er høstluft i vinden i dag. Før vi skal ut å gå skal det både lekes og spises.

Grillhytta låses opp, og vi myldred inn og finner oss en sitteplass. Det skal tennes bål, og det vil vi da ikke gå glipp av. En av oss spørr "-Hva er det til mat?" Den voksne titter på oss og sier "Trøllmat! For det er vel noen snille trollunger på tur i dag?" Tja.... si det, noen av oss får tindrende øyne og svarer "Å ja, det er det!" mens andre rynker brynene, ser litt bekymret ut og sier at  "Je liker ikke trøllmat je...". De voksne forklarer at det er stek lapskausblanding med krydder på, som vi skal ha oppi  pitabrød. Da er det litt greiere. Det ble fyr på bålet og det freser i panna, da er det på tide leke litt i sandkassa. Vi husker, løper og spar sand. Men etterhvert leker vi nærmere og nærmere grillhytta, det lukter godt og magene kjennes sultne.
"Trøllmaten" er klar (og det er det samme som skogstaco) og vi setter oss inne i grillhytta og spiser. Noen synes det er godt, andre synes pitabrødet smakte allerbest.... men magene ble mette og vi var klare for mer uteliv.

I sekken sier de voksne at det er en figur som heter Skrukke, han lå der å sov. Men han vil være med på tur i dag. Det er spennende, og vi følger med når de voksne leter etter han i sekken . Det er faktisk litt skummelt, for det beveger seg veldig nede i sekken. Skrukke er vist litt sjenert, men vi hvisker navnet hans og da tør han å komme fram. Han er ei krokodille som bare visker i ørene våre og til de voksne, og han forteller oss litt om rådyr og elg. Han sier at vi må gå to og to på rekke når vi skal ut å gå. Vi stopper å ser på ei lang bjørk ved siden av en kort buske. Vi fortalte han hva ei furu er, for han så et tre han ikke viste hva heter. Og vi så på stor og liten stein. Og han syntes det er like spennende som oss når det kommer en gul veivesen-lastebil som setter ned sånne brøytestikker langs veien. Vi gikk godt på si og fikk se hvordan  dette skjer, siden den stoppet like ved der vi sto.

Skrukke på tur med alle Maurene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar