tirsdag 11. oktober 2011

Høstferiekos

Den røde barnehagen på Tjura kjenner at den er litt uskikker på hva som skal skje denne uka, for den har hørt at de voksne menneskene har snakket om høstferie. Hva det er, vet den egenlig ikke, men den liker ikke ferier. Den husker med gru sommerferien.... 3 uker uten glade barn og fornøyde voksne... På mandag venter den derfor spent... er det noen som kommer eller blir de borte igjen??

Heldigvis, i god tid før kl 06.45 svinger den første bilen inn på parkeringsplassen foran barnehagen... og snart er den fylt med både glade voksne og barn. Men ikke så mange som til vanlig. Noen voksne og barn har ferie hele uka, andre noen dager, og noen har ikke fri men skal kose seg i barnehagen hele uka! For det er kjempekoselig når det ikke er så mange inni barnehagen også, da blir det litt bedre tid til alle sammen.


Masse høstfargede blader ble lagt til tørk
I dag har Gråbeinbarna vært ute å plukket masse blader. Noen var gule, noen var grønne og noen, de var helt svarte, så gamle hadde de rukket å bli. Disse skal tørkes til i morgen, for da skal barna lime de på høstbildene de malte da de kom inn igjen. De satt sammen ved et langbord og malte masse flotte høstfarger.

Koselig å sitte sånn sammen å male litt
 Etter maling, lek og samlingstund kunne barnehagen kjenne en god lukt inni seg... Det var tid for mat og i dag sto det bakt potet medn smør, ost og skinke på menyen. Som vanlig var det noen som syntes dette var gær-gætt! Og andre igjen syntes at det ikke var det beste de hadde smakt. Men alle mager ble mette og ungen tumlet ut av døra med de voksne "på slep". Ute skinte sola og den røde barnehagen kunne høre at ungene hvinte av fryd når de husket eller dumpet. Og noen barn laget bilbutikk borte ved gjerdet. Der solgte de lastebilder for 100 kr stykket, så det var på Tjura det var lønnsomt å kjøpe bil i dag!

Etter æftasmaten og lesestund gikk ungen og de voksne inn igjen, og da ble det merkelig stille i den delen av barnehagen der de minste holder hus, den delen som de kaller Knerten. Men du verden hvor livat det ble i den andre ende av huset! Knertenbarna besøkte Gråbein, og de syntes nok det var morsom skjønte huset, for på Gråbein har de en diger tjukkas som er SÅ fin å hoppe på og base på når man er liten.

Det har vært en herlig solrik og frisk høstdag full av aktivitet, og den rød barnehagen på Tjura gleder seg til å se hva barne og de voksne finner på i morgen!

Nok en liten tyvtitt på de unge kunstnerne under arbeid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar