mandag 24. oktober 2011

Elgjakt og toåringer

Det er så lett å forstå at det er elgjakt i distriktet om dagen! Noen av barna er utrolig oppdatert og formidler det så herlig i barnehagen. Det lekes elgpost, elgelokk, elgjakt, elgtrekk og det er ikke grenser for hva 2-3 åringen har fått med seg. Når du ser at barna legger tepper over lastebiler, setter seg ned, har litt høytidelig mine, da er de  på elgpost! Der sitter de og lokker på elgen, begge hendene foran nese og munn mens de lokker. De andre rundt må hysjes på litt fordi man må faktisk være stille når man sitter slik, selvom man bare er to år! Vi har noen leker som kan bygges sammen, det mest selvfølgelige rifle. En liten knekk i enden slik at den går gått over skulderen når man går rundt og godt under armen når elgen skal felles
Moro er det også når de går etterhverandre og "bærer" elgen! De kroker i knea og har virkelig et tungt løft. Alt dette har jeg jo forstått, men så kommer kommentaren om at elgen har øyne under magen..... Ja, kanskje ikke alt er helt på plass,,,,, eller er det noen preposisjoner som ikke er helt inne tenker jeg! Da er det bare å undre seg med barnet. Hva mener du nå da? Hvordan kan det være slik?
Forklaringen er så enkel: Når den henger etter at den er skutt så henger den i bakbeina, klart øynene er under magen!!!! Jeg har mye å lære om elgjakt :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar