torsdag 20. oktober 2011

"Ååå!!, skal vi lære noe?"

Strålende barneøyne lyser forventingsfult mot den voksne som setter seg på huk vedsiden av tursekken. Rompetrollene har akkurat kommet seg i dressene og sitterne på benkene utenfor barnehagen og venter på beskjed fra de voksne hva de skal gjøre på dagen tur.
Og ganske riktig tenkt... de skulle lære noe eller repitere er riktig ord. For de har hørt litt om elg og rådyr før og de kunne ganske mye. Etter litt snakk hopper både voksne og barn rundt på gresset, noen med hendene som horn og noen med hendene mer som vinger.... men de lo og hadde det moro både små og store der de prøvde å etterligne elg og rådyr som gikk og løp.
Etterhvert dukket "Skrukke" opp også, men han var litt sur -fordi han måtte på tur. Det luktet så godt av maten som ble laget inne at han ville være i barnehagen, bare for å være sikker på at han skulle få smake på maten. Men vi lovde han å være tilbake til lunsj.

"Skrukke" ser på hønene sammen med noen av rompetrollene

Vi gikk nedover mot Tjuraskolen og på veien så vi både løvtrær uten blader, grantrær med skjegg og høner, duer og ender.
Stort og lite blad

"Skrukke" ville heller sitte i sekken, for han hadde glemt både stilongs og lue og det fikk han lov til. Derfra hvisket han fram forskjellige oppgaver som barna skulle gjøre. De skulle finne lite og stort blad, tykk og tynn buske og kort og lang pinne.

Kort og lang pinne

De kunne vi bruke til å "finne veien" gjennom Tjuraskole-skogen. De "pep" masse når vi gikk rett vei og lite om vi gikk feil vei...  en morsom lek med - som et av barna så kjekt utbrøt "De pinnene der er jo som en detektor jo!" Vi fant fram og i enden av fotballbanen kunne vi konstantere at Tjuraskolen var stor og utedoen var liten. Det ble tid til enda mer lek og moro før vi gikk tilbake til barnehagne for å spise lunsj.


Det luktet enda bedre da vi kom tilbake og en herlig kyllingform ventet på oss til lunsj, og "Skrukke", små og store ble både gode og mette. Etter mat tenget vi rådyr og vi laget et eventyr om Rudolf Rådyr. Det skal vi ha i vår egen eventyrbok... en som vi lager nå...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar