onsdag 14. september 2011

Vi er kanskje litt slitne i kveld....

men det er ikke så veldig rart. For vi har hatt en veldig aktiv dag i dag, vi som er Maurer i Tjura barnehage. For vi har menlig vært på besøk på gården til Anne, hun som jobber hos oss. Hun har en ekte bondegård, med traktorer, tresker, høy til å hoppe i og et stooor grisehus fult av griser. (det er den lukten dere kjente av dressen vår i bilen hjem) Griser som blir kjempeglade når vi kommer på besøk. Faktis så glade at noen av oss synes de har både høy og litt skummel lyd... Men de var kjempesnille og ikke så skumle alikevel, og veldig glade i mat.

Godt å ha ei voksenhånd å holde i når vi møter grisene første gangen 

Vi matet grisene med kraftfor og halm og noen ga
det sånn i "munnhøyde"
Mens andre syntes det var best å gi det litt mer opp i lufta

Etter at vi hadde utforsket, matet og sett på grisene lenge og vel var det tid for å utforske resten av gården.
De voksne snakket om at vi skulle få hoppe i høyet, bare vi hjalp til med å bære en diger halmbunt. Det klarte vi jo fint, så da hoppet vi masse i høyet. Vi er mange og vi er litt små ennå, så vi øvet oss på å stå i kø og å vente på tur. Ikke altid like lett, for å hoppe i høyet er jo bare SÅ gøy!!


Det er godt å ha en voksen å holde i her også, det var litt
"småskummelt" på kanten av den store halmrullen.
DETTE er treskeren sin det, stor og rød og flott å se på...
Tenk å få kjøre dennne a! Men da må man være voksen...men vi kan drømme
Etter masse opplevelser og aktivitet ble vi sultne, og da var det godt det var tid for lunsj. Og mens vi satt der på stabburstrappa og spiste i solskinnet hørte vi noen rare låter oppi lufta. Nesten som en litt rar trompetlyd. Og da vi tittet opp fikk vi se traner som prøvde å fly i en V, det så ikke helt enkelt ut...



Etter mat var det enda mer å utforske og vi fant en "rød-tass" borti låven, og det var stor stas å prøvesitte den. Med hørselvern på måtte vi rope for at vi skulle være sikre på at de andre hørte oss, og når vi "latet-som-kjørte" virket det nesten som den gikk på fri eksos med innlagt motorfusk...

Wrom, wrom, WROM
Ha det "rød-tass"!!
Vet du hav en sølegris er?? Det vet vi. En kjapp tur innom fjøset tok vi på vei bort for å hoppe enda mer i høyet og der var det noen griser som hadde åpnet døra til bingen sin. Heldigvis fikk de voksne hjulpet grisene inn i bingen igjen.... Og mens vi ventet på at grisene skulle komme seg på plass fikk vi se sølegrisene. De drakk vann fra ei slags kran på veggen, der de dyttet bortiden for å få vann, og da rant det vann ut av munsvikene på dem. Det var ganske festelig!
Tilslutt hoppet vi som sagt i høyet. Og NÅ hadde vi blit kjempeflinke til å huske på å vente på tur!

Sølegris....
Ha det bra grisen og takk for at vi fikk komme på et så spennende gårdsbesøk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar