søndag 25. september 2011

Firkant, trekant,sirkel og en diger meitemark.

Torsdager betyr seniorklubb i barnehagen vår. Og nå er vi igang med seniorboka vår. Nå på torsdag tegnet vi forskjellige former, og vi skulle tegne noe vi viste hadde de ulike formene. Ikke altid like lett, men det ble da noen runde fotballer, en og annen firkantet dør eller et bord og en trekantet hatt.


Etter ei god arbeidsøkt inne gikk vi ut og lekte litt, eller så på at det bel stekt pannekaker til lunsj i grillhytta. Det er litt spennende det, å se om det blir pannekaker for gode sangstemmer (les litt mørke i kantene) eller bare helt vanlige lysebrune... Godt smakte det uansett.

Etter lunsjen satte vi på oss redningsvester, for vi skulle gå langs Tjuraåa nedover mot Tjuraskolen. På veien nedover stoppet vi og leste på skiltene som er langs åa. De forteller oss litt om hva som var langs tjuraåa i riktig, riktig gamle dager. Stien hadde voks litt igjen i sommer, så her gjaldt det å holde armene høyt. Brennesla brenner fortsatt litt vondt...

Tjuraåa er spennende å følge med på, og nå er det masse vann i åa og den lager skum i fossene sine. Den bråker til og med så mye at selv om vi ropte kjempehøyt var det nok ingen av ungene vi så ute i barnehagen som hørte oss- tvers over åa og fossen.
Det å gå over bruene er også spennende. Da kommer vi liksom nærmere vannet...

Vi hadde med oss kamera også, for vi seniorene skal lage vårt eget album med bilder av ting vi synes er viktig å ta bilde av når vi har seniorklubb eller er ute på tur. Her er det ei som tar bilde av noen som graver meitemark til terrariumet vårt.


Vi laget det i et gamlet norgesglass, slik seniorene gjorde i fjor. Vi fant noen skikkelig store fine meitemark i komposthaugen nede ved Tjuraskolen.

"Vi graver som noen grevlinger"

En stor og sprellende meitemark.

Viktig med jord oppi, slik at marken har mat.

Her er det ferdige resultatet, flere lag med jord og sand og
masse blader på toppen, slik at marken kan spise om den vil.
Vi gleder oss til å følge med på hvordan det går. Og til uka skal vi både vanne og mate med gulrotskrell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar