onsdag 28. september 2011

Skogs-taco og bøyde trær

Rompetrollene har hatt Uteliv i dag og de har kost seg med skogstaco til lunsj. Noen syntes det både luktet godt i grillhytta og så "nudeli" ut, det som var i den store wok-panna. Men smaken, den var nå litt rar da. Men ikke rarere enn at magen ble mett. Andre syntes at det smakte gær-gætt.

Skogs-taco klar for steiking på bål

Her er oppskriften på skogs-taco:
1 pose lapskausblanding (i frysedisken)
1 pose tacopulver
Olivenolje til å steike i
Tortillalefser

Steik grønnsakene i en wokpanne i litt olivenolje. Da de er møre og har fått litt farge har du oppi tacopulveret og lar alt steike sammen litt til. Dette serveres i tortillalefser. Enkelt, raskt og smaker godt- og allerbest utendørs.

Straks klar til å spises


Mmmm, bør prøves!
 Etter maten gikk vi på tur i skogen, i Beritskogen som vi kaller den. For vi skulle til den åpne plassen og lete etter trekanter, firkanter og sirkler. På veien dit oppdaget vi mye rart altså. Først så vi et tre som var skikkelig bøyd...hmmm... hvorfor er det slik da mon tro??? Kanskje det er blitt sagd ned slik, eller har det blåst så masse slik at det ikke orker å stå rett lenger? Det er neimen ikke godt å vite.


Litt lenger opp på stien fant vi ei diger maurtue som vi var bortom å tittet på. De maurene som bodde der var skikkelig treeeege. De gikk sakte over tua, og gadd nesten ikke å tisse på fingeren vår en gang.


Altid spennende med maur.

På fingeren ser vi hvordan den lukter seg fram med følehornene.
Vi hadde ikke gått mange skrittene før vi så en kjempediger stein som vi måtte utforske. Og den hadde en skikkelig stor sprekk. Har det vært et skogstroll en gang som har blitt truffet av solstrålene og blitt til stein og sprekt?? Hvem vet..., moro var det uansett å hoppe over "juvet".


Også så vi to slags edderkopper. Først ei "Vev-kjerring", det er den edderkoppen med kjempelange bein. Den spinner ikke spindelvev, fordi den liker aller best å spise "grønnsaker", slik som gress, mose, sopp og sånn. Den spiser også fluer og sånn, men den fanger den når den kommer forbi. Den andre edderkoppen var en korsedderkopp, den lager spindelvev som ser ut som hjul. Der fanger den flure, mygg og sånn. For å finne ut hvordan dette med spindelvev fungerte, lekte vi at en av de voksne var edderkopp og vi barne var fluer som fløy inn i spindelvevet og satt fast i limet på trådene. Da ristet det i nettet og edderkoppen kom og "spiste opp" fluene. En morsom lek :-)


Dette er en korsedderkopp
 Etter mange nye oppdagelser, og gransking av gran og furu og forskjellen på de to treslagen kom vi fram til "den åpne plassen" Der snakket vi om ulike former, før vi gikk på skattekjakt i skogen. Og vi fant alle lappene de voksne hadde hengt rundt omkring på trærne. Så hoppet  vi og spratt vi hjem til barnehagen. Fulle av både undring og ny kunnskap, og vi var bare SÅ fornøyde, fordi vi hadde hatt en kjempefin tur sammen i skogen.

På jakt etter sirkler, firkanter og trekanter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar