fredag 23. september 2011

Så store øyne du har...

To og to på tur
Maurene myldret ut av barnehageporten på onsdag, utstyrt med refleksvest og gummistøvler. De skulle på Uteliv og studere maurtuene i Gråbeinskogen. To og to prøver de så godt de kan å gå på rekke, men det var neimen ikke lett, det å gå på rekke altså. Men øvelse gjør mester.


Så store øyne du har

Vel over veien og over bekken i grøfta satte vi oss ned å så på noen plansjer om maur.
Maur er utrolig rare insekt, de snakker og lukter med følehornene sine de. Vi, vi snakker med munnen og lukter med nesen vi, men vi myldrer på maurers vis!

De voksne hadde noen store forstørrelsesglass i sekken, og de var kjempemorsomme å titte gjennom, sidemannen fikk SÅ stort ansikt. Her er en av de voksne....


Her ser vi på bilder av hvordan maurtua er nedi bakken

I Gråbeinskogen har vi to store maurtuer, og de studerte vi nøye. Mauren myldret veldig der det va sol, men var litt tregere i den som er i skyggen.


Vi ga de sukkerbiter, og det liker mauren kjempegodt. De klatrer opp på sukkerbitene. Vi fikk maur på buksa, og på refleksvesten, ja til og med på fingrene satt det maur. Det er ikke like moro... for mauren biter litt.


Men vi så også at to maurer som satt på det ene forstørrelsesglasset snakket sammen med følehornene... eller kanskje de kranglet. Det så litt sånn ut også.


Og midt i maurstudiene kjørte det en traktor og en stor lastebil forbi, og da fikk maur være maur. De durer tross alt! Traktoren stoppet til og med, så den kunne vi se litt ekstra på.Men vi, vi myldret videre etter en stund og hoppet over bekken, mens de voksne sang "Kjerringa med kjeppen, hoppa over bekken... og noen av oss datt nedi også, men vi ble ikke så blaute.


Kjerringa med kjeppen, hoppa over bekken

Etterpå lekte vi tog på balansestokken, det var moro for de voksne de sang "Tøffe, tøffe toget" og den som satt foran gikk av på "stasjonen" og satte seg i "bakerste vogn".

Tøffe, tøffe toget...

Etter lunsj gikk vi for å mate endene som vi kan besøke her på Tjura. De ble SÅ glade når vi kom med gamle boller og rundstykker, og vi, vi fikk øvd oss på å gå litt mer på rekke. Og vi ble riktig så flinke!

Sultne ender og myldrende maurer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar