fredag 9. september 2011

Småturer med liten og stor

Det er så moro å gå tur til dyra! Flere av barna fra Gråbein ville så gjerne hilse på Bella (føllet). Vi er så heldige som har mulighet til å besøke ulike dyr i gangavstand fra barnehagen. Det er heldigvis ikke strøm i gjerdet... Trodde du at det var liten og stor som var på tur! Ja, det var det. Samtidig lærte vi litt om liten og stor.
Vi  ser jo føllet er mye mindre enn mamma`n sin. Allikvel er den litt stor, mye større enn de fleste hundene vi har sett.

Hønene og hanene fikk korn. Barna plukket gress og ga dem. Det har vi bilde av men der var det mange barneansikter så det får vi henge opp i barnehagen. Det er en liten høne der, hun er mye mindre enn de andre,  hun hadde lagt et lite egg!
Den voksne hentet egget og alle fikk se og undre seg over hvor lite det egget var i forhold til vanlige størrelse. Et egg er jo ikke stort, men vanlig egg er større enn dette lille. De voksne sier at føllet er lite, men det er da mye større enn egget som var stort. Blir litt forvirret av noe av det de voksne sier, men vi skal lære det. Vi må bare øve litt..... og undre litt mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar