onsdag 30. mars 2011

Hva trur du?

Vi trur at tranene snart er på vei tilbake til Norge og vi gleder oss til å kunne høre den artige trompetlyden de bruker for å si ifra at nå er de på vei og det er våren også! På turen hjem fra skogen i dag lekte vi traner og "flakset i vei på lange vinger" mens vi ropte: "tru-du, tru-du". Yre og glade over at våren er her! (Og vi fikk også høre at på Åsnes Finnskogen så sier de faktisk Trunu om Traner... Bare sånn at du vet det også.)

Gode hjelpemidler, både den flotte boka om trekkfugler
og de laminerte fuglene våre.
 Vi lærte om fuglelåten til overvintrede fugler også. Vi prøvde oss som kjøttmeiser og laget et lite "ti-ti-tu, ti-ti-tu" kor. Flere av oss viste også at det var en fugle som kunne telle til sju, "en-to-tre-fir-fem-seks-sjuuuuuu" men vi var da ikke helt sikre på hvilken. Men da vi fikk se bilde av den var det en av oss som viste at det var en gulspurv. Og da hun sa det, så viste vi andre det også altså, vi hadde bare glemt det.

En annen trekkfugel som snart kommer er bokfinken, og hvis vi lytter når den kvitrer, så kan det nesten høres ut som om den kvitrer "Nå må du komme hjem  med en eneste gang!" Det må være en skikkelig bestemt fugl.


Vi har blitt SÅ flinke md sage!

Det ble tid for både saging, gapahukbygging og balansering også på turen vår i dag. Turen i solskinnet ute i Sagerudskogen!

Balansere er gøy, og øvelse gjør mester!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar