torsdag 24. mars 2011

Den som ikke har gjemt seg nå...

...den har kanskje blåst bort??

Utelivet er herlig, og ekstra stas er det med sånt vær vi har nå om dagen. Vi nyter sol og snøsmelting, og det er utrolig vanskelig å holde seg unna det fristende vanndammene som samler seg i sandkassa. Og jammen er det ikke noen av oss som klarer å plaske litt også, når de voksne tar blikket bort fra vanndammene.Herlig!!

Utelivgruppene har vært på tur både til Sagerudskogen og til Frysjøen denne uken.

Her har haren spist lunsj.
I Sagerudskogen på onsdag var det lunt og fint. Vi lekte på"sjørøverskuta" vår og sannelig var det ikke en "sint elgokse" ute å svømte i "havet" vårt også. Vi saget ved og så at haren hadde spist barken fra noen småbusker.

Det er dette som kalles temawork, og når 4 sager blir det fort ved altså..

Etter en herlig lunsj ved bålet hadde vi kims-lek. Det er en lek der de voksne hadde funnet noen ting fra naturen og la de på bakken. Da vi lukket øynene og snudde ryggen til, for ellers så er det så fristende å smugtitte, tok en av de voksne bort en ting. Så skulle vi finne ut hva det var og løpe og finne samme ting. Det var skikkelig kul lek altså. Vi lekte også et par runder med gjemsel før vi gikk tilbake i barnehagen, og det er litt utfordrende nå som vi detter så fort nedi snøen. Det er litt dyp snø fortsatt og foten kan fort bli sittende litt fast...

I dag var vi på Frysjøen, og der har nesten all snøen smeltet på isen og blitt til vann, som har frosset til is igjen, skikkelig rart å gå på gitt...


Altid like spennende å se om det er noe som biter på kroken.
Selv om isen er tykk har vi på oss flytevester ser dere, det er fordi vi skal være
sikre om uhellet er ute...

Vi borret hull og fikk uti pilkestikkene og pilket litt før lunsj. Det begynte å blåse og det blås bare mer og mer! Vi spiste ostesmørbrød stekt på bålet til lunsj (og får man god sangstemme av å spise litt svidde brødskiver, så har vi gode muligheter der) og håpet av vinden skulle gi seg.


Ostesmørbrød og kaffelars...
 Men niks, det blåset nordavind litt fra alle kanter, men mest fra nord, og det var ikke lett å gå i motvind. Derfor pakket vi sammen. Da vi skulle ta opp pilkestikkene hadde vi jammen fått fiske i dag også. En liten mort trodde at den skulle få en kjapp lunsj i dag, men endte opp på en krok... Sikkert ikke helt hva den hadde tenkt, men moro syntes vi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar