torsdag 17. mars 2011

Heia, heia!!

Heiaropene runget utover jordene ved Tjuraskolen i dag. Maur og Rompetrollene pakket skier, tursekk og kamra i tralla og gikk ned dit for å gå på ski.Ungene fikk selv bestemme om de skulle gå på ski og det var det mange som hadde lyst til. Bare se på ski-kaoset på bilde under:

Kaos under kontroll = skikaos
Litt hultert i bultert blir det når mange går på ski, og det er mange som har like ski. Da er det fort gjort å ta feil også. En av barna gjorde nettopp det, tok feil ski og det tittet forskrekket ned på to helt like ski, i utseende, men med forskjellig lengde. "Oj", utbryter barnet, "nå har den ene skia mi vokst fælt...!!"
En herlig kommentar, men heldigvis vokser ikke skier, så vi fant fort ut at skiene hadde to forskjellige eiere.

Noen er blitt kjempe flinke til å få på seg skiene selv, og langet utover jordet. De var langt inne i runde nr 2 når de siste kom seg ut i sporet. Ja baktroppen måtte se seg forbigått av flere ivrige skiløpere. Men alle går i sitt tempo og så langt de vil. Noen som hadde valgt å bare leke i snøhaugene med bobkjørerne begynte å heie på de raskeste og vi fikk litt kolenstemning på Tjura, sol fra blå himmel, lyden av ivirge skiløpere og heiarop.

Både bobkjørere og ivrige skiløpere heiet fram de som gikk mange runder
Flere og flere sluttet seg til heiegjengen, og til slutt var det bare et par skiløpere igjen. Men de fikk heiarop med på veien de også. Det gir inspirasjon til å gi litt ekstra de siste metrene og vi gikk "i mål" i beste Nortug stil. Herlig!

Baktroppen nærmer seg "mål"
Så var det full fart med lek i snøhaugene, varm kakao og dyredans. Det er en lek der vi lekter at vi er ulike dyr som bor i skogen også beveger vi oss som dem. Vi hoppet som harer, lusket som reven, luntet av gårde som elgen og spratt av sted som spretne rådyr. Men all moro har en slutt, og visp var det sannelig på tide å gå tilbake i barnehagen igjen.

PS! Og for den som lurer på det, kan vi fortelle at det er vår!! Vi fant gåsunger i dag!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar