tirsdag 1. april 2014

Hull i uglekasse- til anda

Vi har jo tidligere saget, snekret og skrudd sammen ei diger kasse, ei kasse som skal bli et hus til en fuglefamilie hadde vi tenkt. Vi har tidligere laget fuglekasser til forskjellige meiser og i flere av de borde noen har vi sett. Både blåveis, kjøttmeis og en mens som er bare sort og hvit - vi tror det er en granmeis, men vi vet ikke sikkert. For den er veldig rask til å fly ut og inn av kassa si borte i gråbeinskogen.

Nå har vi laget ei kasse som kan være ei uglekasse, men de voksne sier at vi skal henge den like ved Tjuraåa og da blir det ei andekasse. Fint at flere kan bo der. Men vi manglet en viktig ting i kassa vår, vi manglet et hull slik at fuglen kan fly inn og ut når den bygger reir og skal mate ungene sine. Og det hullet må være digert. Men vi har ikke noe digert borr.... Hmmmm.... Vi tenkte litt høyt sammen, hvordan skulle vi få til dette? Kjente vi noensinne kunne hjelpe oss? Da lyser ansiktet på en av Rompetrollguttene opp og han utbryter gledesstrålende " Pappa'n min han har slike gærdigre borr han. Je kan låne et slikt ett je å borre".Vi ble enige om å spørre pappaen om han kunne hjelpe oss å borre hullet, siden vi ikke er så vant med gær digre borr og kanskje ikke hadde drill som passet heller. Så tenkt så gjort, og heldige oss så hadde pappaen både borr og god tid! Og det var stor stas å både se på og være med å borer hull i kassa.

Tusen takk til pappaen som stilte både med god tid, drill og borr -
det er moro når vi får klare sjæl!
Så nå henger uglekassa der, den som har blitt til en andekasse - og kall det ikke en fuglekasse, for denne er spesiell for store ender med små andunger. Og som dere ser er det et gær digert hull foran på kassa.


Og vi, vi venter spent på den første leieboeren!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar