fredag 4. april 2014

Våre store ingenører- flyvende dukkestue

All respekt til de som jobber på utsiden av gjerdet i barnehagen vår om dagen - de gjør en utrolig bra jobb men det gjør jammen de som er litt mindre på innsiden av gjerdet også. Vi følger spent med på alt de foretar seg - både store og ikke minst de små. Og vi lærer fort og produserer våre egne sykkelbaner- hver dag!

De små "henger" jevnt ved gjerdet og får med seg alle detaljer det er verdt å få med seg når man har et stort "veg"-byggeprosjekt å nært hold. Og det som imponerer og er enda mer fantastisk er hvordan de anvender all kunnskapen de får ved å stå der ved gjerdet, følge med og spørre 10000-kroners spørsmål nesten hver gang mennene går ut av en gravemaskin eller hjullaster. For vi vet hva som er hva og hvem som kjører hva.

Viktig å finne riktige kjøretøy i lekekassa

Her en dag skulle dukkestuen flyttes. Men hvordan skulle det gå til?? Vi fulgte godt med - dette kom til å bli spennende. Men så skjedde det ingen ting! De stoppet opp å jobbe. Hvorfor det da? Ny runde ved gjerdet, mange spørs som måtte besvares og vi kom med mange gode løsninger. For det viste seg at den store krana hadde noe som ikke virket. Den hadde gått i stykker! De manglet en del, den skulle komme i morgen. Men i morgen? Hvorfor ikke i dag? Og hvorfor kunne de ikke bare bruke gravemaskinen til å løfte med, for det hadde de gjort når de løftet vekk klartestativet. Det husket vi godt, for det hadde vært spennende det!

Men dukkestua var vist mye større og de måtte bruke krana.... Så da måtte vi vente da. Hva gjør man mens man venter...Jo man lager egen sykkelbane og finner løsninger selv. Vi laget bane og kjørte sand og grus, måkte, gravde og duret. "Nå kommer delen til krana!" utbryter en av rompetrollguttene plutselig. Kranen repareres og den er klar til bruk - "Men hvor er dukkestuen da?" utbryter kranføreren - i leken har de glemt å finne det som kunne være en dukkestue - men snart er alt i skjønneste orden og arbeidet men sykkelbana  i sandkassa kan fortsette....

Noen dager seinere er delen på plass, krana er reparet og det tid for å flytte den store dukkestuen helt på ordentelig - DET er superspennende, vi følger godt med og omsider løftes dukkestuen opp i lufta og 3 åringen med store øyne utbryter "SE!! En flygende dukkestue!!"


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar