tirsdag 22. april 2014

Tussilago farfara og sommerfugl

Rompetrollene har vært på tur i dag!
På tur ut i skogen, over stokker, steiner og bort til en gærdiger stein - med en enda større sprekk oppover hele seg!


Det er den største steinen vi tror vi har sett, iallefall i Tjuraskogen. Den var så gær diger at vi måtte bøye nakken for å se opp på topen da vi sto ved siden av. Ikke gikk det å klatre på den for den gikk sånn rett opp og rett ned....

På veien inn i skogen så vi noe gult i grøftekanten - det var blomster.


Vi gjettet på både smørblomster og løvetann, men de voksne sa at dette var en blomst som heter det samme som foten til en hest - nemlig hestehov. Rart navn men fine blomster, vi plukket med noen på hjemveien og satte de i en kopp inne i barnehagen. De voksne sa at blomsten het noe annet på et språk som heter Latin, da heter den tussilago farfara - nesten som farfar jo!


I skogen lekte vi og vi fant både elg og rådyrmøkk.
Etterpå fant vi fram forstørrelsesglass og slike bokser vi kunne suge inn insekter i, også gikk vi på insektsjakt. Vi fant mange maur, både vanlig skogsmaur men også små svarte og noen som var litt rødorange - de sa de voksne at var lurt å la være der, for de beit skikkelig vondt om de fikk muligheten.

Vi fant også en rar liten edderkopp, men vi vet at det var en edderkopp, for den hadde 8 bein. Den var så liten også hoppet den rundt inne i boksen med forstørrelsesglasset


På vei tilbake til lunsj ute i barnehagen så vi en sommerfugl - både den og vi tror at det nesten er sommer - for det var godt å bytte ut støvler med joggesko når vi kom tilbake i barnehagen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar