tirsdag 8. april 2014

Sand + regn = spyletid

Maurene gikk ut på formiddagen i dag, de skulle på tur til Gråbeinskogen for å leke og utforske. Det er mye spennende i skogen om våren, og nå er det også vann i bekkene - så vi har både fisket og plasket litt.

Skyene over den røde barnehagen på Tjura klarte ikke å holde helt tett i dag - ikke en gang selv om flere av hadde med solbriller! Disse våte regndråpene som kom dalende ned mellom buskene i Gråbeinskogen gjorde at vi etterhvert ble iskalde på hendene, for hvem trenger å ha på vottene når vi er ute å leker?? De kan vi jo bare få noen av de voksne til å legge i hetta, eller bare la de ligge på bakken og bli litt sånn småkalde inni.

De voksne hadde bommet litt med å finne fram klær til flere av oss i dag, eller de var vel egentlig mer klare for litt vårsol enn vårregn, så når vi litt småkalde på hendene  skulle gå tilbake til barnehagen og grillhytta la vi turen innom garderoben - både for å bytte ut parkedress med regndress og finne nye varme tørre votter.

Noen av seniorguttene kom nysgjerrig bort og lurte på om det regnet ute. Det kunne vi si at det gjorde det, faktisk både kaldt og vått. "YES!" kommer det fra guttene, "Håper det regner når vi skal ut også!!" De voksne sa at de trodde de det kom til å gjøre, et nytt YES! før guttene fortsetter rydding av lekene. Det var ryddetid og klart for samling inne.

Vi koste oss rundt bålet i grillhytta, ble lest bok for og etterpå smakte det så godt med mange brødskiver, litt knekkebrød og en kopp med melk. Nå var vi varme og godt og klare for mer lek, denne gangen i sandkassa. Snart kom de andre ut også og vi laget veier, sandhus, sandkaker, gjørmekaker ..... Vi koste oss!

Og sand +  regn = spyletid

Det er både spennende og moro å bli spylt med vannslangen etter
lek i våt sand.

....greit å vente på tur!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar