tirsdag 4. februar 2014

Hva slags spor er det på Sagerudskogveien?

Vi Rompetrollene har vært på tur oppover veien til Sagerudskogen. Vi gikk over brua til Tjuraåa og vi stoppet og hørte på lyden åa laget. Det er en litt sånn "sssssssssssssssshhhhhhhhhhhhhhhhssssssssss" lyd. Uti åa var det mange fine isbiter, som vannet fosset rundt.På veien var det mange slags rare spor i snøen, og vi er nå ikke helt sikre på at de voksne er så gode på spor, for de kom med så mange rare forslag!

De trodde nemlig at det var klapperslangespor der, men det var bare vanlige bilspor i snøen. Også fant vi noen sporsom var litt spisse i ene enden, og da sa de voksne at det enten var dinosaurspor eller hønespor. Men hønene bor jo i hønsegården til Berit, og dinosaurene er jo døde for mange mange år siden - og dessuten vet jo vi rompetrollene at akkurat de sporene DE var det rådyrene som hadde laget.

Se her var det spor, rådyrspor

Vi fulgte sporene inn på et jorde og snart var det mange mange spor som fikk inn på et spor og det ble en rådyrsti - full av rådyrspor.


Vi fulgte stien innover i skogen, og de gikk langt langt innover. Vi stoppet etter en liten stund og lekte litt i skogen. Det var kjempefint å leke der, det var steiner som var dekket av snø og mange fine huler å lage hus i og gjemme seg når man var på jakt.

Vi laget mange snøballer og pyntet trærne med, se så fint det ble:


Vi fant et fint lite hjerteblad, det var så lite og fint der det lå på snøen.


På veien tilbake til barnehage så vi noen store spor av poter, kanskje det var en ulv som hadde gått der, eler kanskje det var reven..... eller så var det bare en hund som hadde vært på tur - spennende er det iallefall med spor.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar