mandag 6. januar 2014

Vi kan høre Tjuraåa - enda den er laaaangt borte

Mandag er turdag og alle barna og alle de voksne i barnehagen vår har vært på skogstur i dag! Seniorene gikk til gapahuken, der lekte de også spiste de matpakka si der. Knerten var på tur oppi Beritskogen, der traff de på noen av Maurene som var der og lekte, før de ble SÅ sultne at de måtte gå i grillhytta og spise mat der. Resten av Maurene og Rompetrollene gikk turen om Gapahuken, lekte litt underveis på turen før de kom tilbake til barnehagen og spiste maten sin inne.

På vei opp i Beritskogen så måtte Maurene stoppe flere ganger.
Først hørte de voksne at det kom en bil, og da stopper vi å står stille til den har kjørt forbi. Vi kunne høre den vi barna også, lenge før vi så den - den durte fælt- "nøøøøøørn-nøøøøøøøøøøøørn" hørte vi bak svingen også fikk vi se den. Vi så lysene først. Det var en svart stor bil. Da den så oss bremset den litt opp, slik at den ikke kjørte så fort forbi oss.

Etterpå skulle vi over veien og da måtte vi stoppe og se om det kom bil. Til venstre og til høyre...men da hørte vi det bruse av vannet i fossen og når vi tittet litt mer til venstre så vi masse vann i Tjura åa! Og vi kunne høre den bruse og buldre med vannet i fossen. Det var nesten så vi kunne se både troll og tre bukker der borte også. Og vi viste godt hvordan dette med trollene og bukkene var, men så var det den bukken som ikke var liten og ikke var stor da han var sånn vanlig bukk han, sånn midtimellombukk.... Men han fikk gå over brua av trollet han også- for det var den store som skulle stange trollet uti fossen! Kanskje det var tjuraåafossen det var? Hvem vet?


Langt der borte kunne vi se en skikkelig stor tjuraåafossen- men vi hørte
den skikkelig godt altså, der den bruste og suste med vannet
Vi lekte og hadde det så moro oppi skogen, vi klatret opp på steiner og hoppet ned igjen. Laget bål og grillet pølser sånn på latesom. Vi lekte at vi var store gravemaskiner som gravde fram bark og sagflis, vi satt på rådyrpost og la ut reveåte.... Og tiden gikk så fort, og plutselig kjente vi det var noe som rumlet i magene våre! Å vi var SÅ sultne.....Men ikke mer sulten enn at vi hadde tid til å stoppe og høre hønene klukke på vei tilbake i barnehagen vår. De var nemlig ikke stått opp da vi gikk til skogen. Men nå klukket og flaksende rundt ute i hønsegården. De løp litt rundt og da fikk vi se det, den ene høna - den var litt rarere enn de andre. "Men, dænna høna der har jo hår i rompa jo!" kom det kjapt ifra en av maurguttene. "Det er itte så rart" kommer det kjapt fra den andre " dænna har bukser au dænna høna der"....


Denne høna er ikke helt som andre høner


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar