tirsdag 21. januar 2014

Se, snøfnugg på nesa!

Vi Rompetrollene har hatt uteliv i dag, og fra skyene kom det mange lette snøfnugg. Det er det det heter når det er vinter. For vi vet at det er vann som har fryst til snøfnugg, og av og til fester snøfnuggene seg sammen og blir større snøfnugg - nesten som om de har sånn borrelås på seg. 

Hvis det hadde vært sommer hadde det kommet regndråper, for når det er varmt smelter snøen og blir til vann. Vi prøvde det sist vi hadde Uteliv, vi tok med oss snø inn og skulle se på snøfnuggene -da vi tok snø på fingrene våre smeltet snøen og ble til vann. Men vannet var faktisk sånn kaldt som snøen er.

I dag har vi brukt kameraet og tatt bilder av det som har noe med snø og gjøre. Noen bilder har vi barna tatt og andre har de voksne tatt, for av og til vil vi at de voksne skulle ta bilde, for vi var jo opptatt med å gå på ski foreksempel - eller å måke snø. Vi har vært i mormorbakken og akt på ski og akematter, vi har lekt tigere ute i barnehagen vår.

Her er noen av bildene våre:

Se så mange snøfnugg, både små og store...
En gul akematte- Greit med en hjelpende hånd fra en voksne

Det er spennende å se bildet på kameraet etterpå

"Ta bilde av skiene mine!"

Snøplogen lager vei i snøfnuggene

Snøskuffe sett høyt oppe fra

Snøskuffe med snø sett foran
Vi tok bilde av en istapp uten blitz.
Blitz er sånn lys som blinker på kameraet

Også satte den voksne på blitzen,
og da ble det litt annerledes på bildet

Vi lekte tigere ute i snøen
Etter mat inne tok vi å satte en sånn ledning på kameraet, også satte vi det fast i datamaskinen. og vips så var plutselig bildene som vi hadde sett på kameraet også på dataskjermen. De voksne sier at det er å overføre bilder - at bildene "går" igjennom ledningen og finner plassen sin på datamaskinen. Det var litt rart, men veldig fint!

Her ser vi på bildene vi har tatt - etter at de kom inn på datamaskinen.
Vi var med å så på hvilke bilder vi skulle bruke på bloggen vår. Vi er ikke helt sikre på hva en blogg er - men det er bilder og ord som forteller hva vi har gjort i dag også er det på sånn internett. Og det vet vi jo hva er, for vi har sett på internett før og husker godt at vi googlet. Vi ville google tiger i dag, også sa den voksne at vi kunne se hva som skjedde om vi skrev snø også tiger  sammen - og da kom det fram bilder av SNØTIGER!!! Det var skikkelig kult!

Her har vi googlet snø og tiger og da kom det fram bilder av snøtigere!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar