tirsdag 14. januar 2014

Puddersnø i bakken og en pingvin eller to

Fra skyene over den røde barnehagen på Tjura kommer det små lette snøflak dalende ned.
Gårdagens mange kalde grader er litt mindre og vi håper på en lang dag ute i snøen - ingen ting er som å ake ned fra haugen når snøen spruter rundt ørene og kiler i ansiktet.Det er maurene som har utelivsdag i dag og kan boltre seg både på haugen og i sandkassa helt alene. Snøen ligger helt hvit og uten spor i når vi kommer ut - men snart er det både fotspor, traktorspor, akemattespor og snøskuffespor over hele uteområdet i barnehagen vår. Snart får vi selskap av Knertenbarna også, de måker snø med store snøskuffer og det blir fine veier rundt omkring i snøen.

Det er moro å gå rundt på rekke og rad med snø i røde og blå snøskuffer.


Vi leker i snøen, smaker på snøen, vi graver i snøen og under snøen finner vi sand i sandkassa. Da blir snøen litt brun. Av og til sklir vottene nedenfor ermen på dressen og da får vi snø på huden - det kan bli litt kaldt! Da er det godt å få hjelp av en voksen til å dra over vottene igjen.


Inne i Grillhytta brenner det på bålet, og vi vet at snart skal vi inn i Grillhytta for å lese bok og å spise mat. Det er godt å komme inn etter en lang uteøkt, det varmer så godt i ansiktet og på hendene.


Vi tar av votter og sko og legger de rundt bålet. De voksne pakker oss inn i pledd og vi leser ei bok om en som heter Kipper. Han er ute å leker i snøen han også, sammen med vennen sin.


Vi har snø i en kaffekjele og setter den på bålet - og plutselig er snøen borte og det er bare bite lite granne vann i kjelen. Det var rart, for kjelen var full av snø.... Vi snakker om at snøen er regn om sommeren og at regnet er snø om vinteren - det er litt rart da!

Det smaker godt med mat og varm solbærtoddy - og etterpå er det på med varme sko og votter. Vi leker pingviner og vagger bortover snøen utenfor grillhytta. Fra inne i barnehagen stømmer det ute flere glade barn, klare til ski, aking, måking og litt snøsmaking

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar