onsdag 15. januar 2014

Snøfnugg både på ordentlig og på google

Vi som er Rompetrollene kledde på oss rett etter frokost i dag, og gikk ut i barnehagen. Det hadde snødd masse hele natten og hele barnehagen var helt hvit av lett snø!

Men snart var det mange spor rundt omkring, fra haugen var det akemattespor og rundt omkring ellers var det skispor. Da alle som skulle være med på uteliv var på plass, fant vi et litersmål. Det fylte vi helt fult med snø, det var snø helt opp til kanten. Vi satte det inn og var nesten helt sikre på at den kom til smelte til vann når den kom inn i varmen. Men vi var også sikre på at litersmålet fortsatt kom til å være fult.


Vi tittet også på dressene våre, der var det mange små og store snøfnugg - som de voksne kalte det, disse små snøene som kom ned fra skyene. Vi vet at snø egentlig er vann, som er regn om sommeren men som blir snø nå som det er kaldt ute.


Vår helt egen mormorbakke- fylt med herlig snø!

Vi tok med oss ski og akematter og gikk over i mormorbakken. Der var det supert å ake nedover både på ski og på akematter. Det var litt vanskelig å stå ned bakken på ski de første gangene, men etterhvert klarte vi det fint. Da klarte vi både å stå ned og svinge i bunnen av bakken.


Snart var det tid for samling og mat, og når de andre barna hadde gått ut fortsatte vi å utforske snøen. Men tenk, det litersmålet som var fult av snø når vi tok det inn, var nesten helt tomt. Det var bare litt vann og en pytte lite snøklump i bunnen av litersmålet.

Ikke en gang med forstørrelsesglass kunne vi se mark i snøen.
Er det fordi de er så pytte-pytte små og gjemmer seg i
den siste rest av snø mon tro....

Vi tittet etter mark, for vi har hørt at det skal være mark i snøen, men vi så ingen. Vi brukte forstørrelsesglass også, for de er sikkert pytte-pytte små! Men vi så ingen. Kanskje de gjemte seg inne i den lille snøklumpen som var igjen oppi vannet....

Her bruker vi internett og ser på snøfnugg
Vi brukte datamaskinen for å se på bilder på noe som het internett.  Der finnes det mange bilder av mye rart der sier de voksne.Vi brukte noe som het Google, også skrev vi SNØFNUGG med store bokstaver. Og tenk, da kom det fram mange mange bilder. Det var så mange fine snøfnugg der, og ingen som var like. Etterpå hentet vi inn litt ny snø og så på snøfnuggene oppi boksen. Når vi tok de på fingrene våre smeltet de fort og ble til vann.... Rart egentlig, for de var jo fortsatt litt kalde....

Snø smelter jammen fort inne altså..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar