tirsdag 1. mars 2016

Les høyt for oss!

Barnehagendagen 2016 er i dag og temaet i år er "Les høyt for oss". Og det har de voksne i den røde barnehagen på Tjura gjort for oss, på litt forskjellige måter. Nå skal vi fortelle hvordan det var for oss seniorer som var på tur til Oasen.
Hva skjuler seg i sekken?

Sekkene er pakket med mat, drikkeflasker og ved. Ekstra votteskift har vi også med oss, for vi har tenkt å være ute på tur hele dagen. I sekken til de voksne er det også pakket ned bøker og en aldri så liten overraskelse... Den får vi ganske snart stifte bekjentskap med.
Vi stopper underveis på turen til Oasen, og opp fra sekken kommer det både bok og ei UGLE!!  Kåre, turekornet vårt, har nemlig fått besøk av en ugle som heter Gorm. Han forteller oss at det er lurt å lære seg bokstaver, for etterhvert vil vi lære å lese bokstavene og da kan vi bli like kloke som han er. For ugler er kloke!
Vi har begynt å lese boka om folk og røvere i Kardemommeby, og den skal være fast turbok framover. For det er ikke bare da det er barnehage at det er koselig å bli lest for.

Ved Oasen lekt vi masse, både på små steiner, balansetauet og laget oss små kvisthytter. "Bonansabåten" (det vil si den gærdigre steinen vi bruker å leke på) var stengt fordi det var for mye is og snø på den.

Lunsjen spiste vi inne i gamma og mens vi koste oss med varm solbærsaft ble det lest enda mer for oss. Og det var så varmt, koselig og godt å bare ha ei lang pause midt i uteleken og sitte der å høre om livet i Kardemommeby. Og nå gleder vi oss til fortsettelsen, for det begynte å bli spennende med disse tre røverne og løven som de har til å passe huset sitt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar