tirsdag 30. september 2014

Uten votter og lue på.....

Utenfor den røde barnehagen på Tjura er det et tykt grått teppe, de voksne kaller det tåke. Det er der, men vi kan liksom ikke ta på det allikevel. For en liten maur på tur kan det faktisk være litt skummelt med tåke, for det er der og er litt mørkt, men så er det ikke der aliekevel....rart.....

Maurene kledde på seg etter frokost og gikk ut. De kledde godt på seg for tåke gjør at det er litt kjølig på formiddagen. De voksne gjør fyr i grillhytta, der skal vi spise lunsjen vår. Men først skal vi en tur i Gråbeinskogen. Vi skal se om de ordentlige maurene er ute i tåka.

Og tenk, det er de. Men de går så sakte så sakte. Der det bruker å være yrende liv og maur som løper hit og dit er det bare noen få som går sakte framover, noen bære på barnåler, men alt skjer så seint.... Men de vil gjerne sitte på fingrene våre. Vi plukker opp noen og ser på de, der de sakte går over hånda vår. De voksne sier at det er litt kaldt til maurene i dag, derfor går de så sakte. Men det er jo ikke rart det er kaldt, de har jo ikke på seg lue og votter! Ville de har jobbet fortere om de hadde hatt det?

 Ja det kan man lure på det......
Maurene er ute i tåka

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar